Danske Rederiers korruptionsindsats virker

Cigaretter, spiritus eller penge kan visse steder i verden være afgørende for, hvordan et rederi betjenes af lokale myndigheder. Danske Rederier tager afstand fra de såkaldte smøringspenge og har oprettet et træningsprogram i antikorruption, som 77 pct. af medlemmerne nu har gennemført.

Maria Skipper Schwenn.

”Vi glæder os meget over, at rederierne har taget så godt imod træningsprogrammet, og at vi dermed har nået vores målsætning. Det viser, at der er stor tilslutning til at arbejde med antikorruption hos de relevante rederier. Det ser vi nu resultaterne af i Suez-kanalen, hvor smøringspenge er blevet reduceret betragteligt de seneste to år. Det viser, at en samlet indsats fra rederierne virker,” siger Maria Skipper Schwenn direktør i Danske Rederier.

Danske Rederier har opfyldt sit mål om, at mindst 75 procent af medlemsrederierne skulle gennemføre et anti-korruptionstræningsprogram som en del af Danske Rederiers strategi for perioden 2014-2017.

Danske Rederier er associeret medlem af det maritime antikorruptionsnetværk, MACN, og fortsætter med at bidrage til arbejdet i netværket, der nu tæller over 90 medlemmer verden over.

Danske Rederier har i samarbejde med GAN Integrity Solutions, med input fra medlemsrederier og det maritime anti-korruptionsnetværk, MACN, udviklet et e-learningsprogram, der er beregnet til skibsførere og ansatte på rederikontorerne. Programmet blev til med støtte fra Den Danske Maritime Fond.

Træningsprogrammet præsenterer forskellige situationer, hvor smøringspenge typisk efterspørges. Dernæst følger forskellige forslag til konkrete og umiddelbare måder at afvise disse forespørgsler på en ordentlig måde, så alle kan komme godt ud af situationen. Endelig er der også en test, hvor man lærer hvad, der er korrekt – også rent juridisk - i de forskellige situationer.

Kilde: Danske Rederier

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle