Danske Rederier til EU Shipping Summit 2023

Denne uge tager formanden for Danske Rederier, adm. direktør for DFDS Torben Carlsen, til European Shipping Summit 2023 i Bruxelles, i spidsen for en dansk delegation. Øverst på dagsordenen står en ambitiøs regulering af, og investeringer i, den grønne omstilling af skibsfarten.

Foto: Arkiv

"Skibsindustrien står ved en afgørende skillevej. Fra dansk side har vi sat alle sejl for at nå vores mål om klimaneutral skibsfart inden 2050. Men skibsfarten kan ikke gøre dette alene. Vi har brug for, at alle trækker i samme retning, og vi skal investere i en grønnere fremtid. Det er min hovedbesked til alle deltagerne på EU Shipping Summit", siger Torben Carlsen.Det to-dages arrangement inkluderer spændende branchesessioner, netværksmuligheder og dialoger på højt niveau omkring nøgletemaer som miljø, mennesker og industri.

Onsdag vil Torben Carlsen deltage i en high-level debat med Beatriz Yordi, direktør for DG CLIMA, Karima Delli, formand for Transportudvalget, Europa-Parlamentet, og William Todts, administrerende direktør for Transport & Environment.

Panelet vil blandt andet drøfte EU's klimapakke "Fit for 55" og hvordan man omsætter visionen til virkelighed.

"Det er nødvendigt, at de politiske myndigheder overvejer investeringsbehovene og udfordringerne i skibsfarten. Fit for 55 stimulerer både udbud og efterspørgsel, men det er afgørende at få prisen på grønne brændstoffer ned". siger  Torben Carlsen.

"Den grønne omstilling af skibsfarten vil kræve samarbejde og massive investeringer både til søs og på land. Det bliver udfordrende, men selvfølgelig kan skibsfart blive grøn".

-mauh
 

Artikler

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn øger milliardgæld

Copyright 2023