Danske Maritime utilfreds med ministersvar

I snart fem år har de to miljøskibe Sif og Frigg ligget i Svendborg Havn og ventet på en ombygning, men for et par måneder siden gik sagen endnu engang i hårdknude. På trods af at JOBI Værft havde vundet udbuddet og var klar til at gå i gang, er opgaven nu endnu engang i udbud på grund af en fejl begået af Kammeradvokaten i udbudsmaterialet.

Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis..

Danske Maritime sig for nogle uger siden til Folketinget – og derigennem miljøministeren – for at bede staten om at tage ansvar for den fejl, der er sket. Det skete med henvisning til, at når et værft pludselig mister en allerede planlagt opgave, giver det et tab, som staten bør dække, når det er deres advokat, som ikke har gjort sit arbejde ordentligt.

Nu har Danske Maritime modtaget svaret fra miljøministeren, og dette er langt fra tilfredsstillende, fastslår Jenny Braat, Danske Maritimes administrerende direktør.

Svaret er forfattet af Miljøstyrelsen på vegne af ministeren, og i stedet for at påtage sig et ansvar, beskriver det reglerne om udbud og henviser derudover til mulighed for at gå rettens vej for at opnå en erstatning.

”Det svar kan vi naturligvis ikke være tilfredse med. En retssag er et middel til at afgøre uenighed og tvister, og det er både meget dyrt, besværligt og tidskrævende at gå rettens vej. Men her er ingen jo uenige om, hvor fejlen er sket. Miljøministeren har soleklart udtrykt, at hun er meget utilfreds med Kammeradvokatens håndtering af sagen. Derfor er det eneste rigtige naturligvis at beklage overfor JOBI Værft og holde det skadefrit. Det er faktisk det mindste, man kan gøre”, siger Jenny Braat.

Danske Maritime finder det upassende, at staten udnytter sin position og juridiske styrke til at presse en privat virksomhed i retning af domstolene. I stedet burde staten erkende sit ansvar og tilvejebringe den nødvendige hjemmel til at udbetale en erstatning.

Hjemlen kan ifølge Danske Maritime søges hos Folketingets finansudvalg med den klausul, at beløbet i sidste ende skal betales af Kammeradvokaten. Dermed taber staten ikke noget, og udgiften placeres der, hvor fejlen er begået. Kammeradvokaten har været involveret fra starten og er i høj grad årsag til den årelange proces, som har resulteret i spildt arbejde og også kan have betydet, at andre værfter har undladt at byde på opgaven.

”Dette handler i høj grad om moral. Man forsøger at få det til at handle om udbudsret, men det har meget lidt med sagen at gøre. Når det offentlige begår fejl overfor private eller virksomheder påhviler der efter Danske Maritimes mening et helt særligt ansvar for at gøre det godt igen. Det offentlige er sat i verden for at servicere borgerne – ikke omvendt – og det gør ikke sagen bedre, at vores branche nu også er negativt påvirket af coronakrisen. Så vi slipper ikke sagen og har nu igen rettet henvendelse til Folketinget for at få staten til at påtage sig sit ansvar”, siger Jenny Braat.

Kilde: Danske Maritime

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle