Danmark og Japan rykker tættere sammen

Japan Ship Machinery and Equipment Association og Danske Maritime har underskrevet et Memorandum of Understanding om et tættere samarbejde mellem de to brancheforeninger og landenes maritime industrier. Underskrivelsen fandt sted hos MAN Energy Solutions i København.

Formålet med det nye Memorandum of Understanding er at styrke og videreudvikle det bilaterale samarbejde inden for maritime erhverv ved at løse fælles udfordringer – til gavn for både den japanske og danske maritime industri. Blandt andet i relation til at accelerere den grønne omstilling samt udviklingen af mere digitalisering og autonom skibsfart.

"Dette har et spændende potentiale for begge vores maritime industrier. Fra hver vores ende af verden er vi i gang med samme proces, nemlig at flytte den globale shippingindustri i en mere klimavenlig retning. Vi har et fælles ansvar, men har forskellige styrker, og samtidig er det japanske marked for os relevant at komme tættere på. Det kan være meget krævende for virksomhederne at opbygge givende relationer, men det kan dette samarbejde forhåbentlig bidrage positivt til, så vi ser meget frem til et tættere forhold til vores kolleger i Japan”, siger Danske Maritimes adm. direktør Jenny Braat.

Fra Japan blev underskriften sat af Ship Machinery and Equipment Associations formand, hr. Shigeki Kinoshita.

”Vi er meget glade for og stolte over at underskrive vores fælles Memorandum of Understanding. Det vil give begge landes industrier mulighed for at styrke deres teknologiske kompetencer gennem udveksling af synspunkter og viden – herunder også inden for dekarbonisering og digitalisering – med henblik på at levere fremragende maritime produkter til gavn for den globale skibsfart og at bidrage til udviklingen af den globale maritime industri samt den globale økonomi”, siger Shigeki Kinoshita.

Japan Ship Machinery and Equipment Association repræsenterer 244 virksomhedsmedlemmer fra hele den maritime industri i Japan samt 75 organisationer som støttemedlemmer. JSMEAs har hovedkvarter i Tokyo.

Japan Ship Machinery and Equipment Association tilbringer to dage i Danmark for at møde forskellige dele af den maritime branche, herunder også Maersk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, DFDS, A.P. Møller - Mærsk A/S og ShippingLab.

Besøget i Danmark er arrangeret i samarbejde med Invest in Denmark.

Kilde: Danske Maritime

Mere fra...

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Forsvarsminister parat til at hjælpe kystredningstjenesten

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Svensk isbryder i arbejde - tidligere end normalt

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Ødelæggelsen af gasledning: Finland udpeger synderen

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Container-bosser ønsker mere fart på grøn omstilling af skibstransporten

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Kritik af manglende dansk kontrol af ballastvand

04.12.2023Maritimedanmark.dk

Houti-oprørere i nye angreb på skibe i Det Røde Havn

03.12.2023Maritimedanmark.dk

Lodser kan blive samlet igen

02.12.2023Maritimedanmark.dk

Maersk mest rettidige containerrederi

Jobmarked

Se alle

Samsø Rederi

Befaren skibsassistent

1 befaren skibsassistent søges til at sejle Prinsesse Isabella i Samsø Rederi. Herudover søges en befaren skibsassistent som afløser, evt. et fast mindre timetal. For begge gælder det, at stillingerne kræver C-E kørekort.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

30.12.2023

DanPilot

Lodsaspiranter søges til DanPilot

Har du bred erfaring som navigatør og besidder du kompetencerne til at blive Lods? Så er det måske dig vi står og mangler.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

30.12.2023

MarineShaft A/S

Vi søger industritekniker

MarineShaft A/S søger snarest en erfaren industritekniker/maskinarbejder til vores maskinværksteder i Hirtshals.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MarineShaft A/S

Rejsemontør søges

MarineShaft er specialiseret i reparationer på ror og propellerudstyr for den kommercielle skibsbranche. Vi har travlt med mange spændende opgaver for vores kunder og søger derfor en erfaren og selvstændig rejsemontør, som selvsikkert kan hjælpe vores kunder med at løse opgaven.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MarineShaft A/S

Erfaren svejsespecialist søges

MarineShaft søger en dygtig svejser

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.01.2024

MARPRO Search & Selection

Project HSEQ Manager - Rohde Nielsen

Are you a seasoned HSEQ professional with a passion for driving excellence in Health, Safety, Environmental and Quality practices? Rohde Nielsen is expanding its HSEQ department, and they want you to be a part of their dynamic team in Copenhagen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Marine Superintendent - Rohde Nielsen

Are you an experienced maritime profile looking for a shore-based position, where you can work in close co-operation with the crew on the highly specialized vessels? On behalf of Rohde Nielsen, MARPRO is looking for a Marine Superintendent to the office in Grenå.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Kalundborg kommune

Navigatør til Sejerøbugtens færger

I forbindelse med en omstrukturering af færgedriften og etablering af et rederi søger Sejerøbugtens færger en skibsfører til at deltage i dette spændende arbejde. Her vil man få stor indflydelse på sin egen hverdag i et samspil med andre gode kollegaer.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

20.12.2023

Kalundborg kommune

Maskinchef til Sejerøfærgen

I forbindelse med en omorganisering af færgedriften søges en maskinchef til Sejerøfærgen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

20.12.2023

ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai)

Class/Marine Surveyor

ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai) is an international classification society with head office in Tokyo, Japan.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle

Copyright 2023