Bornholmslinjen forudser rekordbesøg på årets Folkemøde

Med indsættelsen af Express 5 og backup fra Express 1 har færgekapaciteten til og fra Bornholm aldrig været større end i år - og at dømme efter antallet af bookinger er der udsigt til et meget stort Folkemøde i år. Også Det Blå Danmark er klar til debat.

Der bliver trængsel om bord på verdens største katamaranfærge, Express 5, i den kommende uge.. Foto: Bornholmslinjen

Der er ifølge Bornholmslinjen rekordmange, der har reserveret plads til og fra Bornholm i den kommende uge, hvor Folkemødet afholdes i Allinge fra torsdag den 15. juni til og med lørdag den 17. juni. 

I perioden mellem den 14. og 19. juni har hele 75.431 passagerer booket rejser til og fra Bornholm. Det er 20 procent flere billetter sammenlignet med samme periode i 2022 og 14 procent flere end i rekordåret 2019, oplyser Molslinjen, der ejer Bornholmslinjen. 

”Vi har netop indsat verdens største hurtigfærge i Express 5, og den bakkes op af Express 1, så vi har aldrig haft mere færgekapacitet til rådighed end i år – og det er fantastisk at se, hvordan den øgede kapacitet og vores store sats på Bornholm giver flere mulighed for at komme afsted til Folkemødet”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard. 

Også biler, varevogne og autocampere er i klar vækst for ugen. Her er der 26 procent flere bookinger i forhold til 2022 og 32 procent flere bookinger sammenlignet med 2019. 

Foto: Danske Maritime

”Vi ved med Folkemødet, at der altid er booket flere billetter, end der rent faktisk bliver benyttet. Så vi skal selvfølgelig på den anden side af ugen for at kunne sætte to streger under antal besøgende til øen – men det tyder lige nu på et historisk stort folkemøde”, siger Jesper Skovgaard. 

Det Blå Danmark vil som sædvanlig være på plads i Postbåden Peter i Allinge Havn, der deles mellem Danske Maritime, Danske Rederier og Danske Havne. 

”På Folkemødet har vi en anledning til at få vendt nogle af de vigtigste emner med nogle af de vigtigste politikere, eksperter og meningsdannere på en afslappet og god facon, mens et engageret publikum lytter med. Det er en virkelig god ramme,” siger Danske Maritimes administrerende direktør Jenny Braat. 

”Vi skal blandt andet også debattere grøn omstilling, forsvar, forskning og international klimapolitik med Danmarks klimaambassadør, så debatterne spænder vidt på både vores egen scene og i de andre debatter, hvor vi er inviteret med. Flere af vores medlemmer har valgt også at deltage, og jeg er sikker på, at det maritime kommer til at fylde på tværs af folkemødet på en god og relevant facon,” siger hun. 

Men der bliver som vanligt også plads til fest og fællessang.  

Det sørger de to garvede politikere og smørtenorer Søren Pind og Mogens Jensen for, når de fredag eftermiddag griber mikrofonerne og underholder med sømandsviser.  

-emte

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023