Bladt investerer i stor kapacitetsudvidelse

Den danske industrikoncern Bladt Industries investerer nu i et større millionbeløb til udbygning af virksomhedens produktionsfaciliteter på Lindø Port of Odense for at være blandt de første i verden, der kan producere stålfundamenter til fremtidens 250-300 meter høje havvindmøller.

Anders Søe-Jensen, CEO i Bladt Industries..

Bladt Industries er i forvejen blandt verdens førende leverandører at fundamenter og substationer til offshorevind og vil med investeringen forsøge at fastholde den position, når havvindmøllerne bliver større.

“I den nære fremtid vil havvindmølleparkerne være domineret af 15 MW møller med en rotordiameter på 240 meter. Disse møller kræver et gigantisk fundament fastgjort i havbunden, og vi tager nu et stort skridt for at imødekomme den fremtidige efterspørgsel og bevare vores internationale markedslederposition,” siger CEO Anders Søe-Jensen fra Bladt Industries.

Bladt Industries har siden 2013 haft produktionsfaciliteter på Lindø port of Odense, og etablerer nu produktion, der kan producere rekordstore monopæle, som forventes klar i løbet af 2022. Investeringen og fabrikkens størrelse vil blive tilpasset efterspørgslen i markedet for blandt andet monopæle, der på sigt kan blive over 100 meter lange og 15 meter i diameter. Det svarer til mere end tre gange størrelsen på Rundetårn i København, og de største monopæle kommer til at veje over 3.000 tons pr. stk.:   “Hver enkelt monopæl er et gigantisk bygningsværk i stål, og vi bliver blandt de første i verden, der kan producere stålkonstruktioner af den størrelse,” siger Anders Søe-Jensen og fortsætter:   “Vi kan fra vores fabrik i Odense udskibe til hele verden, og vi vil således indgå partnerskaber med vores kunder på et globalt fortsat voksende marked og dermed konsolidere vores globale markedsposition inden for substationer, faste fundamenter og fremtidens flydende havvindsfundamenter,” siger direktøren.

Verdensmarkedet for havvindmøller forventes at stige markant også i de kommende år. I EU er der i øjeblikket installeret 12 GW havvind, og målsætningen er at øge dette tal til 60 GW inden 2030. Frem mod 2050 skal kapaciteten yderligere femdobles til 300 GW, skriver Bladt Industries i en pressemeddelse.

Kilde: Bladt Industries.

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle