Bjærgningsfolk border brændende skib

De første fire bjærgningsfolk har nu været om bord på det brændende tyske containerskib Flaminia, der befinder sig på en position omkring 600 sømil fra Cornwall. Bjærgningsfolkene melder om omfattende skader på skibet og dets last.

Reederei NSB Niederelbe, der ejer MSC Flaminia - som er chartret ud til MSC på en langtidskontrakt - oplyser, at mange containere i lastrum 4, 5 og 6 er ødelagt af branden, og at der også er sket store skader på skibet.

Bjærgningsfolkene har nu aktiveret skibets eget brandslukningsanlæg, og sammen med de to bjærgningsfartøjer på stedet, og et tredje bjærgningsfartøj der ankommer lørdag, håber bjærgningsselskabet at forhindre branden i at brede sig yderligere.

Containerskibet krænger i øjeblikket 8,5 grader, på grund af indtrængende slukningsvand og forskubninger i lasten, men det vurderes, at skibet ikke er i fare for at kæntre.

Der befinder sig 2.876 containere om bord på MSC Flaminia, der var på vej fra Charleston til Antwerpen, da skibet brød i brand lørdag i sidste uge.

Branden udløste en eksplosion, der kvæstede fire besætningsmedlemmer, heraf en så alvorligt, at han døde kort efter. Et femte besætningsmedlem er meldt savnet og formodes at være omkommet.

Resten af den 23 mand store besætning ankom fredag til England om bord på et skib, der tog dem om bord, efter at de havde forladt det brændende containerskib i en redningsbåd.

Tirsdag indtraf der endnu en eksplosion om bord på MSC Flaminia, hvilket fik bjærgningsselskabet til midlertidigt at afbryde redningsarbejdet. Rederiet bekræfter, at der befinder sig farligt gods om bord på det brændende skib, men det har overfor medierne ikke givet oplysninger om, hvilket gods der er tale om.

Containerskibets flagstat, Tyskland, har ansvaret for at udarbejde en officiel rapport om hændelserne om bord på skibet.

Når branden er slukket, er det planen at bugsere containerskibet til en europæisk havn.

Kilde: The Post and Courier

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle