Ballastkonvention på vej mod udskydelse

Søfartsstyrelsen har bedt Danmarks Rederiforening om at undersøge, hvor mange danske skibe, der har installeret udstyr til rensning af ballastvand, sådan som IMO`s konvention om ballastvand, der forventes at træde i kraft i 2014, foreskriver.

Undersøgelsen kan være et første skridt i retning af, at konventions ikrafttrædelse udskydes.

”Helt som forventet er det kun ganske få skibe bygget efter 2009, der har fået installeret udstyr. Det skyldes ganske enkelt usikkerheden om de fremtidige krav, både det konkrete indhold, dato for ikrafttræden, og kvaliteten af tilgængeligt udstyr”, siger kontorchef Peter Olsen fra Danmarks Rederiforening.

Det lille antal skibe med udstyr gør det vanskeligt at se, at det skal kunne blive muligt at få retrofittet det meste af verdenshandelsflåden i løbet af en 5-årig periode, som der ellers er lagt op til.

”Vi har hele tiden sagt, at der må ses på tidsfristerne for, hvornår skibene skal kunne honorere kravet om behandling af ballastvand før udledning, som blev vedtaget tilbage i 2004. Derfor er det glædeligt, at Søfartsstyrelsen har taget initiativ til en kortlægning af situationen herhjemme, og vi ved, at noget tilsvarende er i gang i en række andre lande", siger Peter Olsen.

Konventionen blev vedtaget i 2004 og dengang var fristen for, hvornår skibene skulle have udstyret om bord sat til 2009 for skibe bygget efter denne dato, og perioden 2014-2019 for skibe bygget efter 2009. Siden da er der gået en del år uden, at konventionen er blevet ratificeret i tilstrækkeligt omfang, men hvor implementering og håndhævelse af konventionens regler til gengæld løbende er blevet diskuteret, problematiseret og nye retningslinjer kommet til.

Derfor har rederierne ikke kunne få klar besked om, hvilke krav om rensning af vandet, deres skibe skal kunne leve op til. Dermed

er rederiernes mulighed for at komme på plads med de tekniske løsninger blevet besværliggjort. Resultatet er, at et meget lille antal skibe har det nødvendige udstyr om bord, mens resten af flåden risikerer ikke at kunne få udstyr installeret rettidigt.

Situationen vil blive drøftet på næste møde i IMO’s miljøkomité MEPC i oktober måned i år.

Kilde. Danmarks Rederiforening

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle