Bæredygtig kaviar i Rumænien
Mere end 3000 år har Rumænien produceret kaviar. Men det er en industri som nu lider under problemer med overfiskning og for høje niveauer af tungmetaller i produktionen. Men det vil The Caviar Factory lave om på - et selskab, som er dedikeret til bæredygtig kaviar produktion.
The Caviar Factory blev etableret i 2009 med det formål at udvikle innovative teknologier til intensivt opdræt af stør fra floden Donau.
For at producere stør på den bedst mulige måde med større kontrol over vandbetingelserne, anvender selskabet et recirkulerende akvakultursystem.
Systemet efterligner naturlige betingelser og er udviklet på grunlag af kemi, biokemi, hydraulik, termodynamik - en avanceret og sofistikeret metode. Derudover anvender The Caviar Factory et biologisk filter som kaldes BIOZEN. Filteret benytter zeolitter, som er mineralforekomster, til at fjerne 99,99 procent af forurenende stoffer og tungmetaller, deriblandt ammoniak og andre kvælstofholdige stoffer, fra vandet. Dermed er der tale om bæredygtighed i høj grad.
Aquaponics er planter som er i stand til at optage ammoniak, fosfor og calcium, som findes i store værdier i Donau. Dem anvender The Caviar Factory også med fordel. Det betyder et bedre planteliv i vandet og dermed bedre produkter med et lavt carbon footprint.
Gennemsigtighed er også en høj prioritet for firmaet. Derfor ledsages hvert parti af kaviar af en dagbog som illustrerer den miljømæssige kvalitet af produktet under dets vækststadier.
Kilde: TheFishSite