Årets kollega i den maritime industri

Lars Jespersen fra Hans Jensen Lubricators i Hadsund er Årets kollega i den maritime industri 2023. Lars Jespersen er 38 år og uddannet civilingeniør med speciale i intelligente autonome systemet fra Aalborg Universitet. Han har været i Hans Jensen Lubricators siden 2011.

Foto: Carsten Lundager.

”Årets kollega skal gå til Lars Jespersen for blandt andet at være så hjælpsom en kollega overfor hele virksomheden på tværs af afdelingerne. Vi har ofte talt i afdelingen om, hvor mange i løbet af en dag, som Lars hjælper med at komme videre. I min optik er Lars’ rolle hos Hans Jensen Lubricators A/S som cylindersmøringen i en cylinder. Det kan godt være, at det kan køre foruden, men det vil ikke køre nær så godt”, skriver hans kollega Hussein Al-Ali, der har indstillet Lars Jespersen til prisen.

”Derudover er der selvfølgelig hans gode humør, stabile mødetider og hans helt vilde faglige kompetencer inden for mange og forskellige områder, som også er det, der gør, at han bliver spurgt om hjælp på tværs af afdelingerne hos Hans Jensen Lubricators”, lyder det videre.

Den ny-indstiftede pris blev uddelt på Danske Maritimes Årsmøde, der blev afviklet i København i denne uge.

”Når vi vælger at kåre årets kollega i den maritime industri, så handler det om meget mere end faglighed. Det handler om det der ekstra, som kan være svært at måle og veje, men som betyder, at dine kollegaer bare virkelig nødigt vil undvære dig. Samtidig vil vi gerne sammen med vores medlemmer sætte en positiv streg under, at uden vores fantastiske medarbejdere, så kan vi ingenting. Vi har utrolig mange dedikerede og vellidte medarbejdere, som både er dygtige, og som giver en masse af sig selv. Det vil vi gerne fejre og anerkende, for det er simpelthen så fortjent!”, sagde Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime, der overrakte prisen på brancheorganisationens vegne.

Lars Jespersen var både stolt og rørt:

”Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er utrolig glad for, at mine kolleger synes, at jeg skal være årets kollega. Jeg tolker det som, at jeg bidrager positivet til mine kollegaers arbejdsdag, og det er jo fantastisk. Det er da også fedt at være den første prismodtager. Det er et godt initiativ, men jeg er sikker på, at der er mange, mindst lige så gode kollegaer i branchen. Jeg har jo selv flere af dem”, sagde Lars Jespersen.

Ud over uddelingen af den ny-indstiftede pris, var det traditionsrige Årsmøde præget af en lang række indlæg og debatter, såvel af faglig som politisk karakter. Sidstnævnte med et indlæg af erhvervsminister Morten Bødskov i spidsen.

På årsmødet blev der også fremlagt dugfriske eksporttal for den maritime industri. En ny og forbedret udgave af Danske Maritimes eksportanalyse viser, at efter et dyk i 2020 forårsaget af Covid-19, er den maritime industris eksport til hele verden nu præget af vækst. I 2022 nåede eksporten op på 47 mia. kroner, hvilket er tegn på, at nedgangen under Covid-19 nu er indhentet. Den danske maritime industris eksport er voksende – og det gælder både eksporten af varer og tjenesteydelser.

Beregningerne, der er foretaget af Cowi, viser at den danske maritime industri er særdeles produktiv – også i sammenligning med andre sektorer. Omsætningen per ansat i den maritime sektor er således 4 pct. større end i andre eksportvirksomheder. Den gennemsnitlige værditilvækst per ansat er 32 pct. højere i den maritime industri end i andre eksportvirksomheder.

Den helt store forskel på den maritime industri i forhold til andre eksportindustrier finder man dog i vareeksporten, hvor den gennemsnitlige vareeksport per ansat er hele 100 pct. højere i den maritime industri end i andre eksportvirksomheder.

Endelig viser eksportanalysen, at danske maritime virksomheder er flittige til at oprette datterselskaber på de forskellige markeder. I 2021 havde industriens virksomheder 330 datterselskaber. De lande, som det er mest attraktivt for maritime virksomheder at oprette datterselskaber i, er USA, Kina og Tyskland.

-mauh

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023