APM vil købe logistik & servicevirksomheder

Maersk vil accelerere hastigheden på transformationen til en rendyrket logistik- og transportvirksomhed gennem opkøb af virksomheder inden for logistik og service. Det fastslog formanden for A.P. Møller - Maersk bestyrelsen, Jim Hagemann Snabe, i sin beretning til generalforsamlingen i dag.

Formanden for A.P. Møller - Maersk, Jim Hagemann Snabe.

Maersk er størst på container shipping på havet gennem Ocean og har også godt fat i terminal-området. Det er godt, fastslog Jim Hagemann Snabe, men tilføjede, at Ocean også er det område i værdikæden, der har den laveste indtjening og den laveste vækst.

Logistikken på landjorden til og fra terminalerne er der i mod det område, der har god vækst og lønsomhed og derfor et fokusområde for A.P. Møller - Maersk i fremtiden. “Det er vores ambition at vokse vores forretning markant i disse områder i de kommende år,” fastslog Jim Hagemann Snabe.

Ocean-andelen udgør 70 pct. af omsætningen i Maersk og dermed vil yderligere effektiviseringer betyde meget for at forbedre selskabets afkast på kort sigt. “Sideløbende med det skal vi vokse vores andel af non-ocean-segmentet, hvor vi kan skabe lønsom vækst og samtidig reducere vores afhængighed af raterne på havet,” sagde formanden.

I beretningen beskrev formanden transformationen af virksomheden som bygningen af et hus. Det stærke fundament er seperationen af de energirelaterede virksomheder, som han betegnede som vel afsluttet. Maersk Tankers og Maersk Oil er solgt for i alt 9 mia. dollar, mens Drilling står foran en udskillelse og børsnotering. Maersk Supply lykkedes det ikke at komme af med, men det udskilles i et særligt selskab.

“Næste led er opbygning af stueetagen - at skabe et solidt grundlag for den fremtidige integrerede transport og logistikvirksomhed A.P. Møller -Maersk.

Dette består for det første i deltagelse i konsolideringen i industrien gennem vores opkøb af Hamburg Süd. Samtidig skal vi integrere de forskellige enheder så de arbejder tæt sammen for at levere integrerede løsninger til vores kunder. Dernæst skal vi reducere vores gæld for at sikre, at A.P. Møller - Maersk har den nødvendige finansielle styrke til både at foretage de nødvendige investeringer i fremtiden og til at foretage udbetalinger af dele af værdiskabelsen til vores aktionærer,” sagde formanden.

Den sidste del i integrations-huset er taget, hvor digitaliseringen af virksomheden er helt central. "Digitaliseringen er afgørende for,

at vi kan simplificere og automatisere vores processer og give kunden direkte adgang til vores produkter og services online. Samtidig skal vi digitalisere branchen bl.a. ved at digitalisere de mange manuelle papirstrømme på en digital platform, så hele branchen kan blive mere effektiv,” sagde Hagemann Snabe.

Og endelig skal byggeriet fuldendes ved at supplere den organiske vækst med opkøb inden for logistik og service området, lod han forstå.

Formanden understregede, at selskabet er igennem en lang og krævende proces uden hurtige genveje. “Men kunderne kan lide vores strategi,” sagde han med henvisning til kundeundersøgelser. Jim Hagemann Snabe betegnede A.P. Møller - Maersk´s finansielle resultater i 2018 som “ikke tilfredsstillende”, men pegede på, at det i høj grad skyldes ugunstig udvikling i såvel rater som oliepris. “Det er derfor vigtigt, at vi kan måle, at vi bliver bedre inden for de områder, der er afgørende for vores strategi og fremtid. Det er ikke nok, at vi er heldige med eksterne faktorer i den traditionelle forretning,” sagde formanden.

Bestyrelsen indstiller, at der udbetales et udbytte på 150 kr. pr. aktie, samme niveau som året før.

Redaktionen

Læse om regnskabsresultatet for 2018 HER

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle