Amerikanske havnearbejdere godkender ny seks-årig overenskomst

Havnearbejdernes fagforening på USA´s vestkyst, ILWU, har nu godkendt en ny seks-årig overenskomst med arbejdsgiverorganisationen PMA, der kan sætte en stopper for de mange strejker, der har ramt havnene på vestkysten.

Der er efter måneder med arbejdsnedlæggelser udsigt til ro i havnene på den amerikanske vestkyst efter godkendelsen af den nye overenskomst.. Foto: Port of Los Angeles

Den nye aftale giver havnearbejderne en lønstigning på 32 pct. over de kommende seks år og en engangs-bonus for deres arbejde i de 29 omfattede havne under den første del af covid-pandemien.

“Havnene fra Fra San Diego til Bellingham har længe været de primære gateways for USA´s import og eksport af gods og vi har en fælles interesse i at sikre, at havnene effektivt kan håndtere den kapacitetsvækst, der driver økonomien og arbejdspladser,” siger formand og direktør for arbejdsgiverorganisationen, Pacific Maritime Associaiton (PMA), JIm McKenna i en kommentar.

75 pct. af havnearbejderne stemte for den nye overenskomst, der ifølge fagforeningen beskytter arbejdspladser, bevarer sundhedsordninger og forbedrer, løn, pensioner og sikkerheden på arbejdspladsen for de ca. 20.000 omfattede havnearbejdere, skriver gCaptain

“Forhandlingerne om denne overenskomst har været langvarige og udfordrende,” siger formanden for fagforeningen ILWU, Willie Adams og takker forhandlingsudvalget for deres vedholdenhed.

Aftalen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. juli 2022 og udløber 1. juli 2028.

-emte

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023