ADP leverer historisk godt halvårsresultat

Associated Danish Ports - APD - der driver Fredericia Havn og Nyborg Havn og varetager driften af Middelfart Trafikhavn, kom ud af 1. halvår med et ordinært resultat på 74,8 millioner kroner – en fremgang på 9,7 procent i forhold til samme periode året før.

Fredericia Havn. Foto: ADP

”Det solide halvårsregnskab med et stærkt resultat og fortsat høj vækst i omsætning er et signal om, at vi leverer på strategien”, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP.

I første halvår har ADP oplevet en vækst på 3,5 procent i den samlede godsomsætning - svarende til 4,2 mio. tons - sammenlignet med samme periode i 2022, som var et rekordår.

Fremgangen i godsomsætningen skyldes fortsat høj aktivitet på container og fast-bulk – to forretningsområder, som samlet set giver et væsentligt bidrag til den høje tonnage på havneterminalerne.

Fast bulk har haft en samlet vækst på 31 procent i forhold til samme periode sidste år, hvilket tilskrives især store laster med træpiller.

Fremgangen i fast bulk-forretningen skyldes bl.a. stor fremgang på Nyborg Havn, der i første halvår har haft en vækst på 144 tusinde tons inden for råstoffer i forhold til samme periode sidste år.

En generel stigende efterspørgsel på arealer og faciliteter på Nyborg Havn har i første halvår af 2023 resulteret i tilflytning af nye kunder, som har givet øget aktivitet inden for især fast bulk og projektlaster.

Fredericia Havns styrkede markedsposition har i de senere år givet rekordhøj tonnage på containere. I første halvår af 2023 har containerforretningen stabiliseret sig på samme høje niveau som i 2022. Udlejningsaktiviteten i Taulov Dry Port fortsætter ligeledes på et højt niveau.

”ADP fortsætter med at levere på et meget højt niveau, og tallene viser, at medarbejderne endnu engang har løbet rigtig stærkt, og at de med stor fleksibilitet får det til at lykkedes samtidig med, at selskabet hele tiden udvikler sine aktiviteter”, siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia og næstformand for havnebestyrelsen.

For hele 2023 ventes et resultat lidt under 2022-niveau.

-mauh

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023