Aarhus Havn på vej med brintstation

Danmarks største havn vil også være Østersøområdets mest bæredygtige havn. Det er baggrunden for, at Aarhus Havn nu i samarbejde med Everfuel etablerer en brintstation på havnen, der skal være klar i løbet af 2023.

Foto: Aarhus Havn..

Når den nye brintstation er bliver åbnet, vil taxier, varevogne, lastbiler, busser og andre tunge køretøjer kunne tanke grøn brint på hjørnet af Østhavnsvej og Oceanvej i Aarhus.

"Aarhus Havns vision er at blive den mest bæredygtige havn i Østersøområdet. For at opnå det skal havnen støtte bæredygtig mobilitet både til vands og til lands. Vi tror på, at brint kommer til at spille en vigtig rolle i omstillingen af den tunge vejtransport, og ved at tilbyde en placering til en brintstation i et vigtigt logistikknudepunkt er vi med til at skabe de nødvendige incitamenter for lastbiloperatører til at overgå til brintlastbiler," siger Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn.

Everfuel har i forvejen annonceret brintstationer i Vordingborg og Taulov, der ligesom placeringen i Aarhus er en del af Transport European Transport Network.

Både vognmænd og taxaselskaber bakker op om tiltaget, og det glæder Jacob Krogsgaard, der er CEO i Everfuel.

"De positive tilkendegivelser fra både nuværende og potentielle kunder bekræfter vores tilgang til udrulning af et brintstationsnetværk på de rigtige lokationer. At Aarhus Havn ser anderledes på måder at reducere CO2-udledningen i det ekspanderende havneområde sender et stærkt signal og skaber opmærksomhed om det iboende behov for at accelerere brændstofomstillingen nu for at dekarbonisere vejtransporten – med udgangspunkt i de vigtigste logistiske knudepunkter," siger Jacob Krogsgaard.

Kilde: Aarhus Havn.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023