Ziton får ny kapitalstruktur og ny ejer

Det danske offshorerederi Ziton, der er specialiseret i at opsætte havvindmøller, har indgået en aftale, der vil forbedre rederiets kapitalstruktur og likviditet betydeligt, oplyser selskabet. Aftalen vil forbedre rederiets egenkapital med 37 mio. euro og likviditeten med 13,2 mio. euro.

Ziton´s jack-up installationsskib Wind i arbejde. Foto: Ziton..

Ziton og den hidtidige ejer BWB Partners har længe været på jagt efter ny kapital, og efter aftalen mellem långivere og aktionærer bliver den nye ejer af rederiet med base i Horsens, den luxembourgske finansinstitution og långiver, Permira Credit Solutions.

“Vi synes, det er en solid og god løsning, som viser, at vores långivere også ser en stærk fremtid for O&M markedet og stoler på Ziton´s præstationer og vores evne til at opbygge og fastholde vores position på markedet,” siger Thorsten Jalk, CEO i Ziton i en kommentar til aftalen.

Den forhøjede egenkapital sker helt eller delvist gennem en konvertering af gæld, oplyser selskabet, mens aftalen også indeholder en forlængelse af selskabets lån med 24 måneder.

Ziton og rederiets helejede datterselskab Wind Enterprise P/S har udskudt offentliggørelsen af såvel årsregnskabet, der var planlagt til 29. april og delårsrapporten for 1. kvartal i år. Offentliggørelsen vil ske “så hurtigt som muligt,” oplyser Ziton.

Ziton råder over en flåde på fire store jack-up installationsskibe.

Kilde: Ziton

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023