Workshop om ressourceeffektivitet
GUDP-bestyrelsen inviterer til workshop om øget ressourceeffektivitet for or fiskeri og akvakultursektoren. GUDP-workshoppen handler om fiskeriværdikæden, fra dambrug/kutter til endeligt produkt og vil foregå den 13. juni.
Bestyrelsen for Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) inviterer alle interessenter inden for fiskeri- og akvakultursektoren til workshop i Hirtshals den 13. juni. kl. 10-16 på Nordsøen Oceanarium.
Der vil blive diskuteret potentialer for at mindske spild, øge ressourceeffektiviteten og diskutere muligheder for at kapitalisere potentialerne.
Dagen byder på både oplæg og workshops:
1. Moderator for dagen Alan Friis, vicedirektør, DTU Nanotech
2. Oplæg v. Carl-Christian Schmidt, Head of Fisheries Policies, OECD om de internationale perspektiver på den fremtidige udnyttelse af fiskeressourcer og akvakultur
3. Oplæg v. Peder Andersen, Professor, Københavns Universitet om effektiviteten i den danske fiskerisektor – og ideer til forbedringer
4. Oplæg v. Jens Howard Grøn, Ejer af Tingkjærved Dambrug om akvakultursektorens muligheder og udfordringer for ressourceoptimering og innovation
5. Oplæg ved Torger Børresen, Direktør DTU Fødevareinstituttet om forskningens input ift. at sikre en bedre ressourceeffektivitet og værditilvækst
6. Oplæg v. Erling Larsen, seniorrådgiver DTU Aqua om det kommende discardforbud og udnyttelsen af denne ressource for at undgå madspild
7. Inspirationsoplæg fra bl.a. adm. dir. Nils Christian Jensen fra TripleNine Pharma, Direktør Michael Bom Frøst fra Nordic Food Lab og Lektor Stina Frosch fra DTU Fødevareinstituttet m.fl.
8. Ideudvikling med ZING v. GEMBA Seafood Consulting
Tilmelding skal ske inden 31. maj.
Kilde: NaturErhvervstyrelsen