Welltec nedjusterer forventningerne

Welltec, der er specialiseret i at udvikle og producere højt avanceret udstyr til offshoreindustrien, kom med et driftsresultat (EBITA) på 33 millioner dollar svagere ud af 3. kvartal en forventet. Selskabet nedjusterer nu forventningerne til årsresultatet.

Jørgen Hallundbæk.

Welltec forventer nu på helårsbasis en omsætning på 330 millioner dollar, svarende til 1,9 milliarder kroner, og et driftsresultat (EBITDA) på 140 millioner dollar, svarende til en EBITDA-margin omkring 43 procent.

Welltec forventede tidligere en omsætning på mellem 1,9 og 2,1 milliarder kroner, og en EBITDA-margin på eller omkring den senere tids historiske niveauer.

“I løbet af det seneste år har vi arbejdet med at implementere en mere decentral organisationsstruktur med henblik på at styrke vores regionale tilstedeværelse og blive endnu bedre til at udnytte de muligheder, som vi ser i vores stadig større kundebase. Mens forandringerne er et logisk skridt med tanke på de mange tidszoner og lande, vi arbejder i, har processen ikke været uden udfordringer”, siger administrerende direktør Jørgen Hallundbæk.

”Regionale forskelle, manglende kritisk masse til at understøtte forandringerne på visse områder og udfordringer med koordinering på tværs af organisationen har bidraget til at forhale tilpasningsprocessen samt påvirket udviklingen på visse områder og dermed også vores forventninger. Derfor er en fortsat indsats nødvendig med en mere nuanceret tilgang til at sikre overgangen. Jeg er fortsat overbevist om, at den stærkere regionale tilstedeværelse og vores teknologiske overlegenhed vil bane vejen for fortsat vækst”, siger Jørgen Hallundbæk der også er virksomhedens grundlægger.

I 3. kvartal steg omsætningen 2 procent i forhold til samme periode året før til 78 millioner dollar med forskellige regionale bidrag til væksten. I Europa, Mellemøsten, Afrika og Rusland CIS (EMEAR) steg omsætningen 11 procent til 39 millioner dollar. Omsætningen i Nord- og Sydamerika faldt 4 procent til 30 millioner dollar. Asia Pacific faldt omsætningen 12 procent til 9 millioner dollar.

Kilde: Welltec

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Semco Maritime øger omsætning og overskud

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Nyt samarbejde skal beskytte Nordsøens infrastruktur mod sabotage

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle