Vilsund Blue tjener på affaldsprodukt
Den nordjyske muslingeproducent Vilsund Blue kan måske forvandle kogevandet fra limfjordsmuslinger til et eksporteventyr. Virksomheden på Mors har fundet en opskrift, som kan gøre et affaldsprodukt til en god forretning.
”Vi forventer, at pulveret vil øge vores omsætning med fem procent inden for de kommende år. Et tilfredsstillende resultat, taget i betragtning af at det er et tidligere uudnyttet restprodukt. Vi ser en kæmpe efterspørgsel, særligt i Japan, fordi produktet netop egner sig rigtig godt til asiatisk mad”, siger Søren Tjørnelund Mattesen, administrerende direktør i Vilsund Blue til TV2/Nord.
Ideen går ud på, at kogevandet fra produktionen af muslinger inddampes og komprimeres til en bouillon i pulverform, der kan bruges som smagsforstærker i madlavningen. Muslingepulveret egner sig ifølge producenten til supper og kogte grøntsager. Det kan dog også bruges som krydderi på stegte retter med grøntsager, fisk og fjerkræ.
Produktionen af muslingepulveret startede i efteråret 2013.
Kilde: TV2/Nord