Vestas vil teste brintdrevet service-fartøj

I bestræbelserne på at reducere udledningen af drivhusgasser vil Vestas nu lancere et pilotprogram for at teste et brintdrevet mandskabsskib (CTV) i samarbejde med den mangeårige samarbejdspartner Windcat Workboat.

Det dual-fuel brintdrevne CTV er udviklet af Windcat Workboats & CMB.TECH. Foto: CMB TECH..

Mandskabsskibet (crew transfer vessel) er bygget med en dual-fuel løsning, der kan benytte brint i kombination med almindelig marinediesel.

Konceptet skal testes som en del af pilotprogrammet ved Norther vindparken og skydes i gang 15. juli.

I løbet af testperioden frem til udgangen af 2022 vil Vestas få mulighed for at undersøge, hvordan brint bedst muligt kan implementeres i selskabets operationelle setup.

“Brint er en afgørende teknologi på den globale rejse mod dekarbonisering, og derfor er Vestas ivrig efter at teste dets potentiale i forhold til at reducere udledninger fra vores service virksomhed,” siger Christian Venderby, EVP i Service divisionen i Vestas.

Den nyudviklede CTV har et potentiale til at reducere CO2-udledningen med 158 tons, svarende til 37 pct. i forhold til et traditionelt drevet skib af samme type.

Kilde: Vestas.

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023