Verdens første eldrevne hurtigfærge på søen

MS Medstrøm, der er verdens første fuldt batteridrevne hurtigfærge er nu leveret fra det norske værft Fjellstrand og på vej til sin hjemhavn i Stavanger. Den 30 meter lange færge er i stand til at sejle med 23 knob i en hel time på strøm fra batteribanken uden udledning af nogen art.

Foto: Fjellstrand A/S..

“Vi er meget glade for endelig at få vores flagskib leveret. Kolumbus stræber efter at være helt i front i forhold til at benytte nye og miljøvenlige teknologier,” siger Mikal Dahle, der er projektleder i trafikselskabet, der har erhvervet færgen.

Medstrøm skal indsættes på en rute mellem Stavanger og Homersåk og vil spare miljøet for udledning af 1.500 tons CO2 årligt. Det svarer til udledningen fra 60 bybusser.

“Det har været en udfordring at bygge et skib som dette, da det aldrig er gjort før, men vi har lært en masse. Hurtigfærger kræver meget energi, så vi var nødt til at gøre Medstrøm lettere og meget mere effektiv end traditionelle hurtigfærger. Vi er glade og stolte over at have opnået dette,” siger Mikal Dahle og kalder det “revolutionært” at det har været muligt at bygge en færge, der kan sejle i en time med 23 knob alene på batterier,” siger Edmund Tolo, der er chef for research og udvikling ved Fjellstrand A/S.

Medstrøm har plads til 147 passagerer og en besætning på tre mand. Udviklingen af den eldrevne hurtigfærge er finansieret med hjælp fra det EU-finansierede TrAM-projekt.

Kilde: Offshore Energy.

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023