Vejle Erhvervshavn vil være CO2 neutral i 2029

Et nyt strategisk oplæg fra Vejle Erhvervshavn indeholder et ambitiøst klimamål om at driften af havnen skal være CO2 neutral allerede i 2029.

Foto: Vejle Erhvervshavn

“Vi er allerede langt fremme med en omlægning til mere klimavenlig drift og ønsker nu at sætte et klart og skarpt mål for vores bidrag til klimaudfordringerne. Vi er allerede langt med solceller på flere af havnens tage og en igangværende omstilling, så maskinel drives på el. Med den ambitiøse målsætning lægger vi op til, at der de kommende år foretages investeringer, så vi når helt i mål,” udtaler bestyrelsesformand Torben Elsig-Pedersen i en pressemeddelelse.  

Der er tale om ambitiøse, men også realistiske målsætninger. Vejle Erhvervshavn ønsker dog at gå videre end blot at tage vare på sin egen drift.  

Således er det også besluttet, at skibe i havn skal kunne forsynes med landstrøm senest i 2029. Dermed lever havnen op til EU’s målsætninger for skibstransport og minimerer dermed skibenes udledning af co2, når de ligger i havn.  

“Men vi ønsker ikke at stoppe her. Et mål er, at vi positivt vil bidrage med et overskud af co2 neutral energi til gavn for samfundet og virksomhederne på havnen. Vi har stadig mange kvadratmeter tage, hvor der kan produceres solenergi, men hvor der står lovgivningsmæssige forhindringer i vejen. Vi vil arbejde aktivt for at påvirke lovgivningen, så vi kan bidrage med grøn strøm til produktionsvirksomhederne på havnen,” siger Torben Elsig-Pedersen  

Vejle Erhvervshavn er en kommunal selvstyrehavn, der råder over knap to km kajplads og havneområde på godt 400.000 kvadratmeter. 

-emte 
 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023