Vagthavende på Helge Ingstad anker dom

Ankesag starter til oktober.

Foto: Det norske forsvar

Den løjtnant der havde vagten om bord på den norske fregat KNM Helge Ingstad, da krigsskibet natten til den 8. november 2018 kolliderede med tankskibet TS Sola i nærheden af Bergen, og efterfølgende sank, anker den dom på 60 dages betinget fængsel, han tidligere på måneden blev idømt ved Tingretten i Bergen. 

”Han er uenig i tingrettens dom når det gælder uagtsomhed. Samlet set handler det om, han ikke mener at han kan klandres i tilstrækkelig grad i strafferetslig kontekst”, siger den 33-årige løjtnants forsvarer, Christian Lundin. 

Tingretten lagde i sin dom vægt på, at vagtchefen ikke fulgte godt nok med på radaren, og at han heller ikke fulgte med i VHF-trafikken.  

En repræsentant for Norges offisers og spesialistforbund sagde i en kommentar til Tingrettens dom, iger i en kommentar, at dommen ikke vægter de bagvedliggende årsager, der var uden for vagtchefens kontrol.  

HMS Helge Ingstad var en af norges fem fregatter, og sank efter kollisionen. Krigsskibet blev efterfølgende hævet, men da var der sket så store skader om bord, at det norske forsvar besluttede at skrotte fregatten. 

Ankesagen er foreløbig berammet til at starte ved Gulating Lagmansrett den 16. oktober i år. 

-mauh 

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023