Undersøgelser til Hesselø Havvindmøllepark

I løbet af efteråret og vinteren udfører Energinet en række opmålinger og undersøgelser i de havområder, som kan blive berørt af den kommende Hesselø Havvindmøllepark - et 248 km2 stort havområde 15 sømil nord for Sjælland. Det sker dels for at mindske risikoen for de selskaber, som vil byde på opførelsen.

Over de næste 4-5 måneder skal to skibe fra det hollandske firma Fugro udføre geofysiske undersøgelser for at afdække havbundens overflade og geologi, vanddybderne, mulige sårbare rev og gamle skibsvrag i havmølleområdet.

”Normalt udfører vi havbundsundersøgelser i sommerhalvåret, hvor der er lille risiko for, at skibene må gå i havn på grund af dårligt vejr. Men for Hesselø Havvindmøllepark er vi nødt til at lave undersøgelserne i vinterhalvåret. Det hænger sammen med, at havmølleparken er blev fremrykket og skal være klar til at levere strøm i 2027 mod oprindeligt 2028”, siger Jens Colberg-Larsen, Energinet, som har ansvar for, at havbundsundersøgelserne gennemføres.

Arbejdet med opmåling af havbunden planlægges, så der i videst muligt omfang tages hensyn til områdets fiskeriaktiviteter.

”Vi gør, hvad vi kan for at tage hensyn til fiskerne i området, og det er baggrunden for, at vi har indgået en aftale med FOGA, som er specialister i samarbejde mellem fiskeri og offshore-aktiviteter”, siger Jens Colberg-Larsen.

I løbet af vinteren 2020/2021 vil Energinet desuden få udført miljøundersøgelser, som bl.a. består af optællinger af havpattedyr, fisk og havbundsdyr. Endelig vil der over det næste halvandet års tid blive lavet målinger af bølger, vindforhold, havstrømme og temperaturer.

I sommeren 2021 begynder en anden type undersøgelser. Her vil Energinet bore op til 70 meter dybe huller i havbunden for at undersøge havbundens geologi, som er afgørende for hvilke fundamenter de kommende havmøller kan etableres på.

Det er Energistyrelsen, som har pålagt Energinet at undersøge havområdet til vindmølleparken og til de søkabler, som skal føre strømmen i land. Resultaterne af undersøgelserne vil blive offentliggjort, så de selskaber, som vil byde på at etablere havvindmølleparken, er bekendt med forholdene og de mulige risici. Vinderen af udbuddet betaler for gennemførelsen af undersøgelserne.

Energinet skal også lave miljøundersøgelser og indhente miljø- og plantilladelser for anlæggene på land, hvor der skal bygges en mindre koblingsstation tæt på kysten og lægges kabler i jorden til transformerstationen i Hove.

Fakta om Hesselø Havmøllepark

Parkens kapacitet: 800-1.200 MW. Størrelsen på de enkelte havmøller besluttes af vinderen af Energistyrelsens udbud.

Færdiggørelse af havvindmølleparken: December 2027

Bygherre: Afgøres ved et udbud, som Energistyrelsen gennemfører

Kilde: Energinet

Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Relateret indhold

07.05.2025Maritimedanmark.dk

Ørsted dropper kæmpekontrakt efter få måneder

02.05.2025RelyOn

Sponseret

Fra risici til redning: Livsvigtige færdigheder til søs

02.05.2025Maritimedanmark.dk

Regeringen vil støtte havvind med milliarder

30.04.2025Maritimedanmark.dk

Første møllefundament i Thor Havvindmøllepark installeret

11.04.2025Maritimedanmark.dk

Nu er fejlen udbedret på Tyra II

31.03.2025Maritimedanmark.dk

Norge køber stort ind af danske vindmøller

21.03.2025Maritimedanmark.dk

Ny overvågningsløsning kan sikre elkabler

14.03.2025Esbjerg Shipyard

Sponseret

Grøn indstilling hos Esbjerg Shipyard A/S

Jobmarked

Se alle

Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen søger en medarbejder med maritim baggrund til nautiske myndighedsopgaver i afdelingen Sikre Farvande i Korsør

Vil du gøre en forskel i spændingsfeltet mellem maritim faglighed, myndighed, analyse og formidling? Så er du måske vores nye kollega.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

08.06.2025

Samsø Rederi

Maskinchef til HSC LILLEØRE/Samsø Rederi.

Du er Maskinist med sønæringsbevis som Maskinchef, eller Maskinmester med sønæringsbevis af 1’grad.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Marstal Navigationsskole

Maritim underviser til Marstal Navigationsskole

Vil du være med til at uddanne fremtidens besætning i den maritime branche? Brænder du for at deltage i udviklingen af bæredygtighed i skibsfarten i alle dens former? Vil du arbejde med videbegærlige mennesker i et studiemiljø med nærvær og åbenhed?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.05.2025

Småøernes Færgeselskaber

Skipper-/Styrmand. Hundested – Rørvig Færgefart A/S

Hvis du har lyst til at være en del af en hyggelig færgeoverfart i Nordsjælland, er her muligheden. Overfarten betjenes af 2 færger ”Isefjord” og ”Nakkehage”, som er henholdsvis 2 og 3 mands betjente – i spidsperioderne (højtider og ferier), sættes begge færger i drift, i lavsæsonen er der en færge i drift ad gangen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Furuno Danmark A/S

Teknisk Service & Support Manager

FDK, en førende aktør inden for maritim elektronik, søger en erfaren og dynamisk leder af vores service- og tekniske afdelinger. Med base i Hvidovre vil du få ansvaret for at sikre, at vores serviceafdelinger opfylder virksomhedens målsætninger og værdier relateret til professionel tekniske support til vores kunder.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

29.04.2025

Odense Havn

Sælger

Er du købmand af natur og har en naturlig nysgerrighed for at lære om vores kunders forretninger? Brænder du for løsningssalg og er drevet af at skabe resultater både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger? Så kan du blive en del af Odense Havns kommercielle team, hvor du fra første dag vil kunne mærke vores begejstring for det, vi laver.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Køge Marina

Havneassistent til Køge Marina

Køge Marina søger en dygtig allround håndværker med maritim interesse, som fremover kan være vores nye havneassistent

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Hanstholm Havn

Havneassistent til Hanstholm Havn

Da én af vores dygtige medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, er der nu en unik mulighed for at blive en del af et godt team i den maritime afdeling.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

15.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens ledere på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger en adjunkt eller lektor til undervisning i ledelse. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

18.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens grønne og blå maskinmestre på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger lige nu en adjunkt eller lektor til undervisning i termiske maskiner og anlæg. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, så de er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.06.2025

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark