Udrensning på vej efter fejlslagen fusion

Efter shipping-milliardæren John Fredriksen fejlslagne fusion af tankskibsrederierne Frontline og Euronav vil Savery-familien have en ekstraordinær generalforsamling med mål om at udskifte hele bestyrelsen. Den belgiske familie ejer 25 pct. af aktionerne i Euronav via selskabet CMB.

Foto: Euronav..

Savery-familiens indædte kamp for at forpurre en fusion med Frontline, der ville skabe verdens største tankskibsrederi, blev modarbejdet af både bestyrelsen og topledelsen i Euronav.

Savery-familien ønsker at tage Euronav i en helt anden og grønnere retning og nu skal der ryddes op. I et brev til bestyrelsen mandag opfordrer familien til, at der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor hele bestyrelsen skal smides ud og erstattes med en ny med Marc Savery som formand.

John Fredriksens opgav sin månedlange kamp med massive opkøb af aktier i Euronav i sidste uge, da det stod klart, at han ikke kunne opnå den fulde kontrol - og dermed gennemføre en fuld fusion af de to rederier.

Frontlines topchef, Lars Barstad, skriver i en mail til det norske medie, E24, at han “ikke har nogen kommentarer udover, at det ikke er særligt overraskende CMB´s kommunikation i medierne i de sidste uger taget i betragtning.

Men hvad der præcist kommer til at ske er uklart. Trods opgivelsen af en egentlig fusion fortsatte John Fredriksen nemlig sine opkøb af aktier i Euronav, hvor han nu sidder på over 20 pct. af aktierne

“Fredriksen er åbenbart ikke færdig med Euronav endnu,” skriver analysechef Eirik Haavaldsen fra Pareto Securities i et notat.

Han forudser to mulige udfald: Enten vil Fredriksen forsøge at få et samarbejde med Savery-familien, eller også vil han fortsætte en dialog med den nuværende ledelse og fortsætte som aktionær i et “undervurderet selskab” for at forhindre den belgiske familie i at tage rederiet i en grønnere retning.

“Begge scenarier kan resultere i, at Euronav-skibene ender i Frontline, hvilket trods alt var Fredriksens oprindelige plan,” vurderer Haavaldsen overfor E24.

Se brevet til Euronavs bestyrelse fra Savery-familiens selskab CMB HER.

Redaktionen.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023