Tysk ja til kinesisk opkøb i Hamborg havn

Efter intense og langvarige politiske drøftelser har den tyske regering nu givet tilladelse til, at kinesiske Cosco Shipping Ports Limited (CSPL) kan købe sig ind i Container Terminal Tollerort (CTT) på havnen i Hamborg med en minoritetsandel.

HHLAS´s Tollerort-terminal i havnen i Hamborg. Arkivfoto..

Der har været intens politisk modstand i Tyskland mod Cosco´s ønske om at købe en ejerandel af CTT af Hamburger Hafen und Logistik´s (HHLA), og i processen er ejerandelen blevet skruet ned fra oprindelig 35 pct. til nu 24,9 pct, og det kinesiske selskab får hverken eksklusive rettigheder til terminalen eller adgang til strategisk know-how.

Men fordi Tysklands føderale myndigheder for informations-sikkerhed har kategoriseret den HHLA-ejede terminal som kritisk infrastruktur, krævede handlen endnu en godkendelse, og det er den, der nu er faldet på plads.

“Beslutningen gør det muligt at udvide CTT til at blive det fortrukne omladningssted for den mangeårige HHLA-kunde Cosco,” skriver HHLA i en meddelelse og fortsætter:

“Omkring 30 pct. af de varer, der håndteres i Hamborg Havn kommer fra eller skal til Kina. CSPL´s minoritetsandel sikrer således beskæftigelsen og styrker Hamborgs nationale og internationale betydning som logistik-hub såvel som industrinationen Tyskland.”

Container Terminal Tollerort er en af HHLA´s tre terminaler i Hamborg Havn. Det kinesiske opkøb blev annonceret første gang

i september 2021, men falder altså første på plads i nedskaleret udgave nu.

-emte

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023