Tysk gigant ene på toppen efter konkurs

Den tyske rejsegigant TUI har med sin egen flåde af krydstogtskibe stået stærkere end den ikoniske rejsegigant, Thomas Cook, der i dag er gået konkurs, vurderer analytikere. I Danmark rammes Spies af konkursen, fordi selskabet benytter Thomas Cook´s fly.

Det lykkedes ikke i weekenden for verdens ældste rejsearrangør med 178 års erfaring at rejse de 200 mio. pund - ca. 1,7 mia. kr., der var nødvendige for at undgå sammenbruddet. Konkursen sker efter flere ugers intenst arbejde på at iværksætte en storstilet redningsplan, som altså ikke blev til noget.

Thomas Cook har solgt bl.a. solgt krydstogter, der involverer alle de største krydstogtrederier i verden, inklusiv Carnival, Royal Caribbean og MSC Cruises. Og de går nu i gang med at kontakte både nuværende og kommende gæster for at forsikre dem om, at deres krydstogter er sikret.

“Alle P&O Cruises booket gennem Thomas Cook vil blive gennemført som planlagt, siger Carnivals P&O Cruises til TradeWinds. Også de gæster, der har bestilt tilslutningsfly gennem Thomas Cook, vil blive kontaktet, når der er fundet alternative fly, oplyser selskabet.

Med den britiske rejsegigants konkurs, sidder tyske TUI alene tilbage i toppen, blandt de største rejsearrangører.

På krydstogtsiden råder TUI over en egen flåde af skibe under brands som Hapag-Lloyd Cruises, Marella Cruises og gennem selskabet TUI Cruises, der er et joint-venture med Royal Caribbean.

Op til konkursen havde Thomas Cook ifølge tv2.dk 600.000 gæster på ferie overalt i verden, heriblandt 150.000 briter, der nu skal hentes hjem.

“Det er en gigant, som falder. Et selskab, der altid har eksisteret, og som har sat meget tunge fodaftryk på rejsebranchen gennem mange år,” siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank og følger flybranchen tæt.

I Danmark ejer Thomas Cook Spies, der dog ikke er gået konkurs, men må aflyse alle planlagte rejser og salg, da selskabet ikke længere kan flyve med Thomas Cook´s fly.

Se Thomas Cook´s egen beskrivelse af selskabets historie i videoen herunder fra 2017.

“Hvem ved hvad fremtiden bringer,” spørges der til slut. Næppe at endnu en navnkundig britisk institution skulle falde…

Kilde: TradeWinds og TV 2

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle