Tyra forbundet til de omkringliggende felter

TotalEnergies har afsluttet arbejdet med den undersøiske infrastruktur, som forbinder Tyra med de omkringliggende felter. Sammen vil felterne yde et vigtigt bidrag til Danmarks og Europas energisikkerhed og uafhængighed, når produktionen er tilbage i fuld drift.

Foto: TotalEnergies

”Vi hat nu forbundet hele netværket af kritisk infrastruktur omkring Tyra-feltet. Dermed er vi klar til at starte og styre de ubemandede satellitfelter igen, hvilket er et afgørende skridt mod produktionsstart”, siger Michael Lindholm Pihl Larsen, teknisk projektleder for Tyra-genopbygningsprojektet hos TotalEnergies EP Danmark.


Gassen fra de omkringliggende felter vil blive behandlet på procesplatformen ved Tyra Øst. Her vil gassen blive renset og nedkølet, hvorefter den sendes mod land ved hjælp af kompressorer.


”I øjeblikket arbejder projektteamet døgnet rundt på at teste og starte kompressorerne, den ene efter den anden. Indenfor den seneste måned har vi bl.a. testet den afgørende eksportkompressor, som skal transportere den første gas til Danmark denne vinter”, siger Michael Lindholm Pihl Larsen.


Med genskabelsen af forbindelsen mellem Tyra og satellitfelterne samt den vellykkede test af eksportgaskompressoren, er det største infrastrukturprojekt i den danske Nordsø nu i den allersidste fase.


Tyra-produktionen forventes genstartet i vintersæsonen 2023/24.


-mauh

Artikler

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn øger milliardgæld

Copyright 2023