Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

Torsdag var der translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole for ubefarne og befarne skibsassistenter. Forstander Jens Frederiksen holdt dagens store tale, som vi gengiver heruner. Denne gang talen til de ubefarne skibsassistenter.

Foto: Svendborg Søfartsskole

Kære ubefarne skibsassistenter


I dag er en særlig dag. I dag markerer starten på jeres maritime rejse, en rejse som vil udfordre jer, inspirere jer og forme jer på måder, I måske endnu ikke kan forestille jer. I dag træder I ind i en verden, hvor havet bliver jeres arbejdsplads, jeres hjem og jeres lærer.


Det at blive skibsassistent kræver mere end blot tekniske færdigheder. Det kræver et særligt slags menneske. En person med mod til at stå ansigt til ansigt med havets uforudsigelige natur. En person med styrke til at arbejde hårdt under barske forhold. Og en person med en dyb forståelse af ansvar – over for jer selv, jeres kolleger og skibet.


Havet er både en udfordrer og en mentor. Det vil teste jer med storme, høje bølger og lange nætter. Men det vil også belønne jer med uforglemmelige solopgange, stjernespækkede nætter og en følelse af frihed, som kun de færreste oplever. Hver en bølge, hver en storm og hver en stille stund på havet vil lære jer noget nyt. Det er en læringsrejse, der aldrig slutter, og som vil forme jer på måder, I måske endnu ikke kan forestille jer.


Livet ombord på et skib kræver samarbejde. I vil være en del af en tæt sammensat besætning, hvor hver enkelt persons bidrag er afgørende for hele skibets succes. Støt hinanden, lær af hinanden, og vær der for hinanden. For i sidste ende er det sammenholdet og kammeratskabet, der vil få jer gennem de sværeste tider.


I vil møde mange udfordringer – fra det barske vejr og tekniske problemer til de lange perioder væk fra hjemmet. Men husk, at I ikke står alene. Jeres kolleger ombord er jeres familie til søs. Sammen vil I fejre succeserne og overvinde udfordringerne. Sammen vil I skabe minder, der vil vare hele livet.


I dag siger vi farvel til jeres status som ubefarne på land og byder velkommen til en fremtid fyldt med potentiale og vækst. I har allerede bevist, at I har viljen og evnerne til at komme hertil. Nu er tiden kommet til at tage næste skridt, til at vise hvad I virkelig kan, og til at tage ansvar for jeres rolle ombord.


Sikkerhed er jeres første prioritet. Havet kan være lunefuldt og uforudsigeligt, og det kræver en konstant opmærksomhed på detaljer og en dyb respekt for procedurer og retningslinjer. Sørg altid for at være opmærksomme og årvågne, både for jeres egen og jeres kollegers sikkerhed.


Ansvarlighed er nøglen til succes ombord. Hver eneste opgave, uanset hvor lille den måtte synes, spiller en rolle i det større billede. Tag ejerskab over jeres arbejde, og stræb efter at udføre det med den største omhu og præcision. Jeres indsats har en direkte indflydelse på skibets operationelle effektivitet og sikkerhed.


Respekt er grundlaget for ethvert godt samarbejde. Respekt for havet, for skibet og for jeres kolleger. Behandl hinanden med værdighed og forståelse. Husk, at I alle er en del af et team, der arbejder mod et fælles mål. Ved at støtte og respektere hinanden, skaber I en stærkere og mere harmonisk arbejdsplads.


Jeg ønsker jer held og lykke på jeres rejse. Havet kalder, og jeres eventyr begynder nu. Må I altid sejle med vinden i ryggen og solen i ansigtet. Må I finde styrke i udfordringerne og glæde i sejrens øjeblikke. Og må I altid huske, at I er en del af en stolt tradition af sømænd, der har sejlet på verdenshavene før jer.

-mauh
 

Relateret indhold

13.06.2024Maritimedanmark.dk

Ny standard for offshore marineoperationer

13.06.2024Maritimedanmark.dk

Grundstødt og slået læk på jomfrusejlads

31.05.2024Maritimedanmark.dk

Studio 30 50 afvikler succesfuld Demo Day

29.05.2024Maritimedanmark.dk

Wrist overskud på 81 mio.kr.

28.05.2024Maritimedanmark.dk

DanPilot præsenterer fjernelodsning i Svendborg

28.05.2024Maritimedanmark.dk

Dan-Bunkering åbner kontor i New York

23.05.2024Maritimedanmark.dk

Krisemøde på Skagen Redningsstation - ingen løsning

23.05.2024Maritimedanmark.dk

Maersk og DSV har afgivet bud på DB Schenker

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Hans Jensen Lubricators A/S

On behalf of Hans Jensen Lubricators A/S – G&O Maritime Group, MARPRO Group is looking for an Area Sales Manager.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SEA HEALTH & WELFARE

Arbejdsmiljøkonsulent i Søfartens Arbejdsmiljøtjeneste

Har du passion for arbejdsmiljø, og kan du gøre en forskel for de søfarende i den danske handelsflåde?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Royal Arctic Line A/S søger teknisk inspektør i Nuuk

Bliv en del af et dynamisk team og tag del i driften af rederiets skibe som teknisk inspektør! Du vil få en nøgleposition i vores team med ansvar for udførelse af teknisk og driftsmæssige vedligehold, tilsyn med og inspektion af skibe og andet udstyr, alt imens du bidrager til vores fælles mål og understøtter vores kerneydelse.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

25.06.2024

Svendborg Kommune, Havn Færge- og Sundfart

Færgen Højestene søger snarest en eller flere venlige og løsningsorienteret kystskippere eller styrmænd af 4. grad til timeafløsning.

Vil du have den smukkeste udsigt året rundt? Kan du føre færgen stabilt og i al slags vejr? Kan du give en god service til både øboere og turister?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svendborg Kommune, Havn Færge- og Sundfart

Færgen Højestene søger snarest en venlig og løsningsorienteret skibsfører til fast stilling, der kan pakke færgen og føre den sikkert i havn

Vil du have den smukkeste udsigt året rundt? Kan du føre færgen stabilt og i al slags vejr? Kan du give en god service til både øboere og turister?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Ærøfærgerne

Transportdirektør

Er du Ærø Kommunes nye transportdirektør?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.08.2024

DanPilot

DanPilot søger disponerings – og vagtplanlægningsleder til nyoprettet afdeling

Som led i en organisatorisk omstrukturering lægges disponering, vagtplanlægning og customer service sammen og placeres under lodschefen, og derfor søges en disponerings– og vagtplanlægningsleder. Trives du med indflydelse, stort ansvar og komplicerede optimeringsopgaver inden for logistik og disponering? Så kan du være den leder, vi mangler.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

18.06.2024

DanPilot

HSEQ Manager søges til DanPilot

Motiveres du af at sikre overholdelse af gældende lovgivning indenfor kvalitet, sundhed, sikkerhed og miljø, og motiveres du af at samarbejde tværfagligt og sikre at processer og procedurer overholdes, så er du måske DanPilots nye HSEQ Manager.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

18.06.2024

Thyborøn Havn

Servicemedarbejder på Thyborøn Havn

Trives du med udeliv og en alsidig hverdag, som du har stor mulighed for at påvirke? Brænder du for at yde en førsteklasses service til skibsfart og synes du, at bygnings-, havnedrift og brugerservice lyder spændende? Har du lyst til at arbejde et sted, hvor der er stigende aktivitet, og vil du gerne være en del af denne udvikling? Så er denne stilling måske noget for dig.

Område

Midt- og Vestjylland

Ansøgningsfrist

14.06.2024

MARPRO Search & Selection

Marine Operator

Join Unifeeder as a Marine Operator and embark on an exciting career in the dynamic world of shipping! If you're an experienced navigator or have a background in operational shipping, this opportunity in Aarhus is perfect for you.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
GMDSS (GOC)

Kurset henvender sig til alle, som skal betjene GMDSS radioudstyr på skibe eller andet, godkendt til A2, A3 eller A4 (MF/HF m.m.)

Dato

06.06.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark