Torm: Stærkeste marked i mere end et årti

Røde tal er blevet vendt til sorte i årets første kvartal for tankskibsrederiet Torm. Ruslands angreb på Ukraine og de deraf følgende sanktioner har været med til at skabe, hvad topchef Jacob Meldgaard kaldet “det stærkeste marked i mere end et årti”.

Jacob Meldgaard, CEO i Torm..

Torm realiserede et driftsresultat (ebitda) på 60 mio. dollar i 1. kvartal eller godt tre gange mere end i samme kvartal i fjor, mens tabet i 1. kvartal i fjor på 21,1 mio. dollar blev vekslet til et pænt overskud.

“I 1. kvartal 2022 oplevede produkttankmarkedet et stærkt opsving, der resulterede i et nettoresultat efter skat på 10,4 mio. dollar. Efter den russiske invasion af Ukraine er markedet nu det stærkeste i mere end et årti,” skriver Jacob Meldgaard, CEO i Torm i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Det betyder gennemsnitlige rater for Torm-flåden i markedet lige nu på over 40.000 dollar pr. dag, oplyser Jacob Meldgaard.

I 1. kvartal lå de gennemsnitlige TCE rater på 16.743 dollar/dag mod 13.493 dollar/dag i samme periode i fjor.

Ingen af Torm´s skibe har befundet sig i de kritiske områder efter Ruslands invasion af Ukraine og har derfor ikke været i fare, skriver rederiet, der heller ikke har oplevet svære Covid-19 tilfælde om bord på skibene.

For hele året forventer Torm, at underskuddet fra 2021 på 41 mio. dollar bliver vendt til et overskud.

Baseret på en forudsætning om et TCE-niveau på 25.520 dollar/dag - plus/minus 1.000 dollar/dag - estimerer Torm et helårsresulatet før skat på mellem 226 mio. dollar og 257 mio. dollar, alt andet lige.

Kilde: Torm

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023