Thorco Luna smidt ud af australske havne

Australiens Søfartssikkerhedsautoritet (AMSA) har forbudt det filippinsk flagede multi-purpose skib Thorco Luna, der opereres af Thorco Shipping, anløb i tre måneder. Skibet har været tilbageholdt af AMSA tre gange siden november 2017 for ikke at opfylde internationale standarder.

”Thorco Luna er blevet forbudt at komme ind i en australsk havn i en periode på tre måneder, hvilket skal give operatørerne tid til at revurdere forvaltningen af driften”, siger AMSAs fungerende administrationschef, Stephen Curry.

AMSA inspicerede skibet fem gange mellem november 2017 og juni 2018. Ved tre af disse lejligheder blev skibet tilbageholdt og samt fik påbud om at rette op på 34 mangler. Skibets gennemsnitlige mangelfrekvens er 6,8 mangler pr. Inspektion, hvilket er næsten tre gange så mange som branchens gennemsnit på 2,3.

De alvorligste mangler skyldtes, at officerer og besætningsmedlemmer ikke var fortrolige med driften af kritisk udstyr og procedurer for navigering og brandsikkerhed. Dette er i modstrid med forpligtelserne i henhold til kapitel XI-1 i konventionen om sikkerhed til søs.

I et tilfælde havde skibets navigationsofficerer planlagt at sejle gennem et farvand med lodspligt uden brug af lods. Samtidig var mandskabet ikke bekendt med driften af de elektroniske navigationssystemer, som de hævdede. AMSA har også bekymringer omkring arbejdssikkerheden og betjening af kritisk skibsudstyr til brandslukning, navigation og alarmer.

”Dette medfører en uacceptabel risiko for skibets sikkerhed, dets besætning og havmiljøet”, siger ," sagde Stephen Curry.

Thorco Luna, der er bygget i 2014,ejes af det filippinske rederi Sinbanali Shipping, Inc., men opereres af danske Thorco Shipping. AMSA har forbudt seks skibe at anløbe australske havne i løbet af de sidste to år.

Kilde: AMSA

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle