Thetis bliver nyt skoleskib for Søværnet

Søværnet har valgt at dedikere et af de store inspektionsskibe - Thetis - til rollen som skoleskib for værnepligtige og officerskadetter. Med en længde på 112 meter mod de nuværende skoleskibes maksimalt 30 meter, stiller skibet andre krav til håndtering og navigation af skibet.

Foto: !. Eskadre.

Hidtil har man - ud over på skibe af Holm- eller Svanen-klassen - foretaget uddannelse af værnepligtige og officerskadetter på for eksempel inspektionsskibene, imens de har været indsat i andre opgaver, primært patruljering i Nordatlanten, ved Grønland og Færøerne.

Men nu er et af inspektionsskibene blevet dedikeret til opgaven at være skoleskib, samtidig med at der fortsat er det samme antal inspektionsskibe som hidtil ved Grønland og Færøerne.

“Det betyder, at vi kan koncentrere os om at levere realistiske scenarier for undervisning, fordi vi ikke samtidig har en operativ opgave. Vores opgave er nu udelukkende at være skoleskib, og det giver bedre undervisning, et mere realistisk miljø og flere muligheder for at understøtte undervisningen, fordi vi kan koncentrere os om netop den opgave som vores førsteprioritet. Vi kan planlægge og gennemføre præcis det, som understøtter undervisningen bedst muligt uden at blive forstyrret af andre opgaver”, siger orlogskaptajn Thomas Forum Haugaard Belsø, der er næstkommanderende på Thetis.

En anden fordel ved, at træningen foregår på et stort skib, er, at et inspektionsskib har en meget større besætning. Det giver både værnepligtige og officerskadetter en anden træning i samarbejde, ledelse og koordinering, som mere ligner de store teams og organisationer, som findes på nogle de skibe, som eleverne skal arbejde på efter endt uddannelse.

Skoleskibet Thetis vil i løbet af 2023 sejle rundt i landet til rekrutteringsarrangementer og åbent skib i flere danske havnebyer, hvor interesserede kan blive klogere på et job og fremtid i Søværnet.

-mauh

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023