Team Tankers fortsætter rød stime

Rederiet Team Tankers har fået bedre styr på driftsindtjeningen, men fortsætter udsalget af ældre skibe i flåden for at frigive penge til nye investeringer. Bundlinjen udviser fortsat et stort underskud.

Team Tankers, der driver en flåde af 47 kemikalietankskibe, kommer ud af 3. kvartal med et driftsresultat (EBITDA) på 13,4 mio. dollar, hvilket er en lille fremgang på knap et par millioner i forhold til 2. kvartal, men en markant fremgang i forhold til 3. kvartal i fjor, hvor resultatet blot sneg sig op på 0,7 mio. dollar.

Trods det pæne driftsresultat lander periodens nettoresultat med et underskud på 15,1 mio. dollar, hvilket er større end samme periode i fjor, der gave et minus på 14,5 mio. dollar.

Resultatet er påvirket negativt af store af- og nedskrivninger (17,3 mio. dolar) og øvrige tab på 6,4 mio. dollar, som bl.a. skyldes tab ved salget de tre skibe, Sichem Paris, Tambourin og Sichem Montreal.

“Vi har afsluttet salget af de sidste to af vores fem ældre MR-skibe på attraktive niveauer, og kan nu koncentrere vores indsats om nyere, mere sofistikerede skibe. Med salget af de ældre MR-skibe og visse andre skibe har vi fået frigivet kapital til investeringsaktiviteter og positioneret os selv i forhold til 2020 med en mere fokuseret deep-sea flåde,” siger CEO i Team Tankers International, Hans Feringa, i en kommentar til regnskabet.

Det sidste salg af skibe skete i oktober, hvor Team Tankers afhændede Team Tosca på 44.999 dwt bygget i 2004 og søsterskibet Team Toccata til i alt 25,3 mio. dollar.

“Rederiet vil overveje yderligere frasalg og investeringer i den fortsatte positionering ind i 2020,” tilføjer han.

Rederiets transporterede volumen i 3.kvartal faldt med 7 pct. i forhold til 2. kvartal, og også den gennemsnitlige TCE faldt i løbet af kvartalet med 2 pct. til 11.406 dollar/dag, men det er dog fortsat markant højere - 17 pct. - i forhold til niveauet i 3. kvartal i fjor på 9.758 dollar/dag.

Og for 4. kvartal har rederiet på nuværende tidspunkt solgt 67 pct. af de forventede driftsdage i kvartalet til en gennemsnitlig rate på omkring 11.858 dollar/dag.

Kilde: Team Tankers International

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle