Succes for svovlbegrænsning viser vejen

Det nytter noget at indføre globale regler for at regulere udledningerne fra skibsfarten. Sådan lyder det fra A.P. Møller - Maersk direktør efter IMO-nyhed om, at IMO2020 svovl-begrænsningen har reduceret skibsfartens udledning af giftigt svovl med 77 pct.

Simon Bergulf, direktør i Maersk, forudser "skræmmekampagne" frem mod de nye IMO-reguleringer af CO2-udledning..

Der var masser af diskussion og kritik forud for implementeringen af IMO2020, der reducerede den tilladte mængde svovl i bunkerolie fra 3,5 pct. til 0,5 pct.

Men den nye regulering har reduceret skibsfartens udledning af de farlige og sundhedsskadelige svovlpartikler med 77 pct. viser en oversigt fra IMO, offentliggjort i går på FN´s dag for Renere Luft. Det er et resultat af installering af scrubbere eller overgang til det bunkerolie med lavt svovlindhold.

“IMO2020 er en succes og viser, at store og globale forandringer er mulige,” skriver Simon Bergulf, direktør for ESG, public og regulatoriske affairs

i A.P. Møller - Maersk i et tweet og kalder det - “bare en nyttig påmindelse ikke mindst til alle, der fulgte debatterne i løbet af de sidste 6 måneder af 2019.”

“Vi vil se de samme skræmmekampagner fra de samme spillere på GHG (drivhusgasser, red.)” skriver han med henvisning til de nye IMO-regler om drivhusgasser, der træder i kraft 1. januar 2023.

De nye reguleringer omfatter indførelsen af det såkaldte Energy Efficient Existing Ship Index (EEXI) og en Carbon Intencity Indicator (CII).

EEXI skal ifølge Danske Rederier sikre, at eksisterende skibe over 400 GT ikke udleder mere CO2 per transportarbejde end en bestemt referenceværdi, som bestemmes af skibstypen og skibets størrelse.

CII er det operationelle krav, der indføres for skibe over 5.000 GT for at sikre, at deres relative udledning af CO2 reduceres med 40 pct. i 2030 i forhold til 2008. Opfyldelsen af CII vil ifølge Danske Rederier kræve både tekniske og operationelle tiltag som f.eks ruteoptimering, minimering af ballastrejser og ventetid samt introduktion af nye brændstoftyper.

Redaktionen

Just a useful reminder, not least to everyone that followed the debates during the last 6 months of 2019. We will face the same scaremongering from the same actors on GHG...IMO2020 is a success and shows that major and global changes are possible. https://t.co/QtMyLSjNtH

— Simon Bergulf ⚓️ (@Bergcube) September 7, 2022

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle