Store vinkedag venter 2. påskedag

Årets første togt for Georg Stage starter mandag - og dermed skal der vinkes farvel til de elever, der i de kommende måneder skal prøve kræfter med både havbølger, vindpust og skolegang.

Foto: Theis Emil Christensen/Stiftelsen Georg Stages Minde

Togtplanen er lagt og byder i første omgang på  sejltræning i Isefjorden. 

Efterfølgende sejler Georg Stage  mod Gilleleje og Thyborøn, før skibet krydser den sydlige del af Nordsøen, og lægger til i Hartlepool, England. Derefter går det sydpå over Biscayen til havnebyen Vigo på Spaniens nordkyst, hvor der vil være midtvejsprøver. Så er det nordpå mod Hamborg, Svendborg og mod Allinge, hvor de deltager i Folkemødet. Efterfølgende Visby, Christiansø før de vender hjem til København.

I løbet af de 20 uger skal eleverne have masser af undervisning, men de deltager også i vagterne i deres skifter, for skibet sejler både om dagen og natten gennem. 

Igennem dagen er der undervisning. Fagene er meget forskellige, og spænder over emner som motorlære, førstehjælp, sikkerhed til søs, navigation og branchekendskab. Efter nattearbejde og en skål havregrød er det ikke altid nemt at holde koncentrationen. Skibet gynger, og der er varmt nede om læ. Besætningen, der også underviser eleverne, er normalt overbærende med dem som kortvarigt må overgive sig til en siddende powernap i undervisningen.

Sådan forsætter det. fire måneder på havet, kun afbrudt af enkelte ophold, når skibet lægger for anker eller til kajs.

“Når eleverne kommer hjem, har de papirer der tillader dem at sejle som ubefarne skibsassistenter på danske erhvervsskibe. Skibe der essentiel del af den danske infrastruktur så som færgefarten over hele landet, men også skibe der blandt andet servicerer vindmølleparker offshore. De ubefarne skibsassistenter som Georg Stage uddanner, er dyrebare for erhvervslivet. I takt med at den grønne omstilling skrider frem, vil der være et voksende behov for at få flere i arbejde indenfor Det Blå Danmark. Derfor er det utroligt vigtigt at Georg Stage bibeholder de to årlige togter, så vi kan øge beskæftigelsen blandt unge, og samtidigt sikre en jævn strøm af arbejdskraft til erhvervssejladsen,” skriver stiftelsen Georg Stage i en pressemeddelelse om årets første togt.

-emte

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle