Stor søgning til maskinmesteruddannelser

For fjerde år i træk oplever maskinmesteruddannelsen på Aarhus Maskinmesterskole en stigning i ansøgninger til studiestarten i februar. Stigningen ses i særlig grad hos de unge med en studenterhue i bagagen og hos de unge, der vælger uddannelsen i Viborg.

Foto: Aarhus Maskinmesterskole.

Ved indgangen til december var deadline for at søge en studieplads på maskinmesteruddannelsen i henholdsvis Aarhus eller Viborg med studiestart i februar 2023, og for fjerde år i træk oplever Aarhus Maskinmesterskole en stigning i ansøgningerne. I år har 157 ansøgere søgt optag til vinterstart på tværs af alle uddannelsestilbud, hvilket er en fremgang på 4 procent i forhold til vinterstudiestarten i 2022.

En af de store årsager til fremgangen skal findes hos de unge, der kommer med en gymnasial uddannelse i bagagen, hvor alment gymnasium (STX) og teknisk gymnasium (HTX) repræsenterer hovedparten af ansøgerne. Det er ikke et nyt billede, at flere og flere studenter vælger maskinmestervejen, men en tendens over de sidste par år, som også illustreres med det stigende optag af unge med EUX-baggrund.

”2 ud af 3 unge vælger i dag en gymnasial uddannelse, og for manges vedkommende er det almene eller tekniske gymnasium et springbræt til mange forskellige muligheder. Og vi er en af de muligheder, som de unge med tekniske interesse har fået øjnene op for”, siger Kristoffer Mølstrøm, kommunikationsansvarlig på Aarhus Maskinmesterskole.

I 2021 åbnede Aarhus Maskinmesterskole maskinmesteruddannelsen i Viborg i tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv og Viborg Kommune. Siden sommeren 2021 har uddannelsen i Viborg oplevet en stor efterspørgsel fra unge, der gerne vil læse til maskinmester, og ansøgningerne til uddannelsen har også overgået skolens egne forventninger og målsætninger.

Til vinterstart i februar 2023 vil ca. 30 nye maskinmesterstuderende møde ind, og det er et antal, der havde været svær at turde håbe på fra begyndelsen.

”Vi havde ikke forventet, at vi på så kort tid kunne etablere en uddannelse i Viborg med så flotte optag. Antallet af studerende betyder en verden til forskel for et nyt uddannelsesudbud, og det er altafgørende for at skabe et attraktivt studieliv”, siger Anders Hanberg Sørensen, rektor på Aarhus Maskinmesterskole.

Redaktionen

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle