Statsligt medejerskab af kommende havvind

Statsligt ejerandel på 25 procent.

Foto: Ørsted

I forbindelse med forhandlingerne om udbud af nye havvindparker med en samlet kapacitet på 9 gigawatt, har klimaminister Lars Aagaard agt et forslag på bordet om statsligt medejerskab på 25 procent. Ejerandelene skal placeres i et nyt statsligt selskab. 

Dermed lægger klimaministeren op til en ordning, som den man i dag har i forbindelse med olie- og gasindvinding i den danske del af Nordsøen.  

”Vores udgangspunkt er, at der tages afsæt i en model med statsligt medejerskab i kombination med en koncessionsbetaling”, skriver Lars Aagaard til dagbladet Børsen. 

”Et statsligt medejerskab, som vi har god erfaring med fra for eksempel Nordsøen, er blandt andet med til at sikre, at staten får mere indsigt i vigtig infrastruktur - og samtidig sikres samfundet en andel af gevinsten ved at nyttiggøre dansk havareal, som er en fælles ressource”, skriver Lars Aagaard. 

I sit skriftlige svar til avisen nævner klimaministeren ikke størrelsen på den statslige ejerandel, men andre kilder siger til Børsen, at regeringen går efter en ejerandel på 25 procent. 

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023