Skoleskib med det brede mix skal spare
De kommer fra alle dele af landet - og de behøver ikke at flytte til de større byer for at deltage i undervisningen. Dermed synes Skoleskibet Georg Stage, at man opfylder politikernes krav. Men alligevel lægger finansloven op til, at der skal skæres et togt.
Regeringen vil gerne rykke uddannelsesmuligheder ud i hele Danmark, og ingen andre uddannelser kommer så vidt omkring som skoleskibene.
”Vi har elever fra alle dele af landet, og hos os kan de unge uddanne sig uden at behøve flytte til de større byer,” siger direktør Asser Amdisen. ”Vi leverer præcis det, politikerne ønsker, nemlig ægte landsdækkende uddannelse. Desværre lægger finansloven op til, at vi skal ned fra to til et togt årligt, men vi håber at politikerne til sidst vil prioritere uddannelser, der kommer rundt i hele Danmark".
- En ny optælling viser, at inden for to år har Georg Stage optaget elever fra 112 forskellige danske byer, foruden fra Grønland og Færøerne. - Georg Stage anløber op til 10 danske havne på hvert togt, og spreder viden om maritime uddannelser og Det Blå Danmark. - Over 70% af eleverne fortsætter i maritime erhverv efter uddannelsen, og her beholder man typisk sin adresse i land, mens man arbejder til søs. Det betyder at man bevarer liv og økonomi i hjemkommunen mellem mønstringerne, påpeger Stiftelsen Georg Stages Minde i en pressemeddelelse.
Togtplanen for foråret 2022 viser, at Georg Stage kommer til Sønderborg, Nyborg, Christiansø og Isefjorden omkring Hundested, og slutter forårstogtet i Esbjerg. Inden da har skibet også været i udenlandske havne i Sverige, Finland, Irland, England og Baskerlandet i Spanien.
Skulle det lykkes at få bevilling til to togter næste år, vil efterårstogtet også udgå fra Esbjerg.
Kilde: Skoleskibet Georg Stage.