Semco Maritime køber stor tysk offshore virksomhed

Wind Multiplikator-koncernen har 250 medarbejdere og hovedsæde i Bremen

Foto: Semco Maritime

Semco Maritime har indgået en aftale om at købe den tyske Wind Multiplikator GmbH, der er specialiseret i drift af offshore-vindmølleparker og -projekter, samtidig med at levere ingeniør- og konsulentydelser. Parterne ønsker ikke at offentliggøre købesummen. 

“Vi ser frem til at kombinere vores styrker og skabe et regulært kraftcenter inden for offshore-vindservice med et endnu stærkere tilbud til kunderne. Partnerskabet er en vigtig milepæl i vores Sustainable Growth-strategi og indsatsen for at flytte balancen til vores Renewables-forretning og levere mere integreret service”, siger Steen Brødbæk, administrerende direktør i Semco Maritime. 

Vi skaber et regulært kraftcenter inden for offshore-vindservice.

Steen Brødbæk, administrerende direktør, Semco Maritime

Wind Multiplikator-koncernen har 250 medarbejdere og hovedsæde i Bremen samt et driftscenter i Emden med over 25.000 kvm indendørs halareal, 28.000 kvm lagerareal og et oplægningsområde på ca. 167.000 kvm med en 450 ton-kran og direkte adgang til Nordsøen fra Europas centrale servicehub for offshore- vindmølleparker. 

Virksomhedernes serviceudbud er komplementære og dækker hele værdikæden fra ingeniør-, indkøbs- og konstruktionskontrakter, over projektledelse til driftsopgaver på offshore-vindmølleparker samt udskiftning og reparation af større komponenter.  

Den samlede serviceforretning får 455 medarbejdere, der vil løse opgaver på tværs af hele værdikæden inden for offshore-vindservice. Opkøbet skal accelerere væksten gennem bredere markedsadgang, salgssynergi og en styrkelse af kompetencerne, der sikrer større værdiskabelse for både eksisterende og nye kunder. 

  ”Vi har skabt en stærk og blomstrende forretning med gode vækstudsigter i et attraktivt marked, og vi er glade for at gå sammen med Semco Maritime for at accelerere den positive udvikling, gribe vækstmulighederne sammen og tilbyde vores kunder flere services i verdensklasse”. siger Michael Munder- Oschimek, administerende direktør og stifter af Wind Multiplikator-koncernen. 

Ledelsen i Wind Multiplikator-koncernen fortsætter. Efter transaktionen omdøbes Wind Multiplikator- koncernen til ‘Wind Multiplikator powered by Semco Maritime’. 

-mauh 

Fakta:

Semco Maritime har 1.900 medarbejdere, hovedsæde i Esbjerg og aktiviteter verden over. 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Esbjerg - Danmarks offshore hovedstad

Med mere end 200 aktive virksomheder indenfor offshore, er Esbjerg Danmarks offshore hovedstad. Fra små innovative enkeltmandsvirksomheder til mastodonter med flere tusinde ansatte. Fælles for mange er, at fokus i disse år bevæger sig fra den traditionelle olie- og gasforretning, og over mod grøn energi. Det sidste nye vækstområde er opsamling og lagring af CO2 i undergrunden.

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023