Seaintel: Alibaba kan koste branchen dyrt

Alibaba´s OneTouch handelsportal, hvor rederier giver kunderne direkte adgang til at købe containerplads, kan ultimativt udvikle sig til en så stor spiller på markedet, at rederierne bliver tvunget til at betale stadig højere gebyrer for at være på platformen.

"Hvad har Alibaba egentlig gang i?" spørger Lars Jensen, CEO i Seaintel i et blotindlæg på Linkedin. Den kinesiske internetgigant ejer platformen OneTouch, hvor en række af verdens største rederier med Maersk Line i spidsen tilbyder kinesiske kunder selv at booke plads til deres containere. OneTouch platformen er vokset hurtigt, hjulpet på vej af rabatter til kunder, der benytter platformen og senest gennem pilotforsøg med Maersk Line og aftaler med en række andre rederier, bl.a. CMA-CGM. Lars Jensen peger på, at OneTouch er i gang med at opbygge en styrkeposition i forhold til de traditionelle spillere på shippingmarkedet, som f.eks. banker, forsikringsselskaber, shippingfirmaer, rederier og havne, der senere kan koste dem dyrt.

Styrkepositionen gør ifølge Lars Jensen OneTouch i stand til at skabe disruption i markedet i forhold til, hvem der kontrollerer de forskellige led i værdikæden.

“Specielt skulle containerrederier, banker og forsikringsselskaber kigge på udviklingen og spørge sig selv, hvordan slutspillet kommer til at se ud, hvis OneTouch fortsætter fremgangen med det nuværende tempo. I dag giver OneTouch de rederier, der samarbejder med tjenesten, mulighed for at gå efter yderligere volumen fra små og mellemstore afskibere, der ellers ville bruge de traditionelle shippingfirmaer," skriver Lars Jensen og fortsætter:

"Men ultimativt, hvis hovedparten af de kinesiske afskibere ender med at se OneTouch som deres primære gateway til fragt, vil rederierne ende med en relation til platformen, der kan sammenlignes med den, der har udviklet sig mellem selvstændige hoteller og platforme som expedia, hvor udbyderne af kapacitet er tvunget til at acceptere høje transaktions-fee eller miste adgangen to til store dele af markedet, advarer Lars Jensen.

Redaktionen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle