Scorpio Tankers på storindkøb hos Trafigura

Scorpio Tankers har indgået aftale om at overtage 19 produkttankskibe fra Trafigura i en milliard-handel. 15 af skibene er i snit et halv år gamle, mens fire endnu ikke er afleveret fra værftet. Handlen gør samtidig Trafigura til storaktionær i Scorpio Tankers.

De 19 skibe til en samlet værdi på 803 mio. dollar - ca. 5,5 mia. kr. - blev erhvervet af Trafigura på leasing-aftaler, der nu overtages af Scorpio Tankers. Ud over overtagelsen af leasingaftalerne, der er værdisat til omkring 668 mio. dollar, betaler Scorpio Tankers 135 mio. dollar til Trafigura i form af nyudstedte aktier i selskabet.

Samtidig erhverver Trafigura yderligere aktier for 50 mio. dollars i Scorpio Tankers og bliver dermed selskabets største aktionær med omkring 11,5 pct. af aktierne.

“Denne transaktioner afspejler en tæt forbindelse mellem Scorpio Tankers og Trafigura, der er en strategisk kunde og nu en værdsat aktionær. Vi tror begge på kvalitets aktiver, kvalitetsprodukter og vigtigst, de grundlæggende favorable vilkår, der i øjeblikket udspiller sig i markedet for produkttankskibe,“ udtaler Emanuele A. Lauro, CEO i Scorpio Tankers.

De 19 produkttankskibe fordeler sig med fire i LR2-størrelsens, mens resten er MR-skibe. Gennemsnitsalderen

af de leverede skib er et halvt år

og samtlige skibe er eller vil blive udstyret med scrubbere, inden de bliver overtaget af Scorpio Tankers, der også vil overtage det kommercielle og tekniske management af flåden.

Også Trafigura´s globale chef for wet-freight, Rasmus Bach Nielsen, er godt tilfreds ned aftalen:

"Vi glæder os over, at Trafigura gennem disse aftaler er blevet en betydelig aktionær i Scorpio Tankers. Efter vores opfattelse skaber en minimal udbudsvækst og en forventet efterspørgselsstigning drevet af disruption i oliemarkedet de sundeste udsigter for produkttankmarkedet, vi har set i mange år."

De bagvedliggende leasingaftaler på skibene løber i otte år fra den oprindelige eller planlagte levering med mulighed for, at Scorpio Tankers kan købe nogle eller alle skibene i intervaller i løbet af leasingperioden.

Scorpio Tankers råder i dag over en egen eller leaset flåde på 109 produkttankskibe med en gennemsnitalder på 4,1 år samt 10 skibe på bareboat charteraftaler. Dertil kommer Trafigura-flåden.

Kilde: Scorpio Tankers

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle