Særlige kameraer skal øge sikkerheden

Aarhus Havn tager nu varmesøgende kameraer i brug for at øge sikkerheden omkring havnen, skriver TV 2 Østjylland. Hidtil har et pilotforsøg med tre kameraer ifølge Østjyllands Brandvæsen givet gode resultater, og nu kan antallet på sigt blive ti-doblet.

Aarhus Havn. Arkivfoto..

De varmesøgende kameraer kan være med til at redde menneskeliv i tilfælde af, at nogen falder i vandet.

Kameraerne gør det muligt inden for få sekunder at lokalisere, hvor i vandet personen befinder sig - og det gør det muligt for brandvæsenet at redde personen op inden for maksimalt fem minutter, anslår teamleder på vagtcentralen hos Østjyllands Brandvæsen og Beredskab & Sikkerhed Henrik Arthus Seilov overfor TV 2 Østjylland.

På den baggrund håber rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Steen Stavnsbo, at Aarhus Kommune i de kommende år vil sætte penge af til flere varmesøgende kameraer omkring Aarhus Havn.

Siden 2010 er mindst 12 personer druknet i området omkring havnen.

Kilde: TV 2 Østjylland.

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023