Rødt Samsø giver ny luft til hurtigfærge

Den socialdemokratiske borgmester på Samsø, Marcel Meijer, fik et kanonvalg og har sammen med SF nu rødt flertal på øen. Det kan betyde, at der kommer ny luft under planerne om at etablere en hurtigfærge fra Samsø til Aarhus.

Det er en katamaranfærge på denne størrelse som anbefales til en ny Samsø-Aarhus rute.

Det blev et historisk godt valg for Socialdemokratiet på Samsø, der fordoblede stemmetallet og fik 41,3 pct. af stemmerne på øen. Det var en fremgang på hele 21,7 procent-point og dermed første gang, at Socialdemokratiet blev større end Venstre på Samsø.

Sammen med SF har den hollandsk fødte borgmester nu et rødt flertal i hus og det glæder ham.

“Det kommer til at betyde, at nogle af de planer, vi har på Samsø, som vi har haft svært ved at føre igennem de sidste par år – specielt omkring den direkte forbindelse mellem Samsø og Aarhus – vil vi kunne gennemføre nu,” siger Marcel Meijer til DR Østjylland.

Den siddende borgmester ønskede at støtte det nu kuldsejlede initiativ med Samsø-Aarhus Expressen, men mødte modstand fra Venstre og de konservative på øen.

Men Venstre tabte et mandat og står nu med 26,3 pct. af stemmerne uden afgørende indflydelse.

Og det glæder fortalerne for en direkte forbindelse til Aarhus.

“Det var en overbevisende valgsejr til nogle partier, som ser vigtigheden af en rute til Aarhus. Vi har i hvert fald rigtig svært ved at skjule vores begejstring efter valgresultatet i går aftes,” siger Tina Kjær fra Foreningen for Samsø-Aarhus Forbindelsen til TV 2 Østjylland.

Imens ærgrer Venstres spidskandidat sig: “Jeg er skuffet. Det har handlet for lidt om politik og kerneopgaver og for meget om hurtigfærge,” siger Henrik Kjær til DR Østjylland.

Nu vil det vise sig, om det nye byråd kan finde de nødvendige midler til - i første omgang - en markedsundersøgelse, der skal afdække behovet.

En konsulentrapport afleveret til kommunen i oktober anbefalede, at en direkte rute mellem Samsø og Aarhus i givet fald bør betjenes af en nybygget hurtigfærge til 30-35 mio. kr. med årlige omkostninger til drift og finansiering på ca. 12,5 mio. kr.

Se interview med Marcel Meijer fra TV 2 Østjylland her:

Redaktionen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle