Rejerskaller som emballage
Plastik får konkurrence fra rejeskaller. Forskere ved Nofima deltager i et større EU-finansieret projekt hvor man skaber såkaldt aktiv emballage baseret på råvarer fra rejerskaller. Metoden skulle med dens råmaterialer være bedre til at konservere fødevare og øge kvaliteten.
Endnu en fordel ved at bruge rejeskaller som emballage er, at det er lettere for miljøet at nedbryde materialet efterfølgende. Skallerne består primært af kitin og chitosan.
"Vores opgave er at sikre sikkerhed for fødevarekontakt i projektet og kvantificere virkningen på bakterier. Chitosan bruges som en integreret del af emballagen kan have en antibakteriel effekt på fødevarer", siger Morten Sivertsvik, direktør for forskning på Nofimas afdeling for procesteknologi i Stavanger.
"EU har strenge forordninger på dette område, og vores rolle er at se på, at den aktive emballage har en positiv og ikke negativ indvirkning på fødevarer. Chitosan-baserede fibre, der anvendes i emballagen, er baseret på nanoteknologi”, siger Sivertsvik.
Sivertsvik har arbejdet på emballageteknologi hos Nofima siden 1992.
Kilde: FishUpdate