Rederierne styrker indsats mod hackere
Cyberangrebet mod Maersk i juni var det mest omfattende og spektakulære, men flertallet af danske rederier har været udsat for cyberangreb i det seneste år og opruster derfor mod cyberkriminalitet, viser en rundspørge blandt deltagerne i Danske Rederiers Rederipanel.
Cyberkriminalitet er rykket op på agendaen hos rederierne, viser den seneste undersøgelse fra Rederipanelet, hvor 26 topchefer fra de danske rederier har deltaget. Her svarer 42 pct. af topcheferne, at de i høj eller meget høj grad er bekymrede for, at deres virksomhed bliver angrebet, eller at data vil gå tabt i de kommende 12 måneder.
“Vi bliver dagligt udsat for hackerangreb, og alle har fået det højt op på agendaen efter angrebet mod Mærsk i sommer. Vores udgifter stiger med flere hundrede procent om året og ligger nu på et tocifret millionbeløb under 50 mio. kr., siger DFDS-topchef Niels Smedegaard i dag til Børsen.
Ifølge Danske Rederiers undersøgelse er 69 pct. af rederierne blevet forsøgt angrebet af cyberkriminelle i år.
”Det er bekymrende, at et flertal af rederierne har oplevet angreb mod deres IT-systemer, og det er en trussel, som desværre ikke forventes at blive mindre i fremtiden. Samtidigt er det vigtigt at understrege at de angreb, som rederierne oplever, er angreb som enhver virksomhed kan risikere at blive udsat for. Det er således ikke skibene og sikkerheden for besætningen, der bekymrer mest, men derimod angreb mod de landbaserede systemer og de negative konsekvenser det har,” siger Maria Skipper Schwenn, direktør i Danske Rederier. ”Vi opfordrer derfor alle vores medlemmer til at tage truslen alvorligt og vil i tæt samarbejde med myndighederne arbejde for at ruste vores medlemmer til bedre at kunne bekæmpe truslen. Derfor er det også godt, at vi kan se en oprustning i form af større budgetter til IT-sikkerhed i rederierne,” siger hun i en pressemeddelelse fra Danske Rederier
Redaktionen