Rederier ser positivt på ny uddannelse

Danske rederier ser positivt på en ny efteruddannelse for skibsinspektører. Flere har savnet et struktureret uddannelsesforløb, der tager afsæt i hverdagens udfordringer, og mener, at det giver rigtig god mening at udvikle en dansk efteruddannelse målrettet skibsinspektører.

Ivan Seistrup, Maersk Supply Service.

”Som situationen er i dag, uddanner vi selv vores skibsinspektører løbende. Men det vil være en klar fordel med en struktureret uddannelse, der tager højde for de konkrete behov, vi oplever i hverdagen. Og en dansk funderet skibsinspektøruddannelse vil give gode muligheder for erfaringsudveksling og opsamling af viden”, lød det fra Ivan Seistrup, Vice President i Maersk Supply Service.

I 2012 blev der gennemført en behovsanalyse blandt rederier og skibsinspektører for at klarlægge behovet for en ny efteruddannelse for eksisterende og fremtidige skibsinspektører. Forleden havde Maskinmesterskolen København indbudt referencegruppen vedrørende skibsinspektøruddannelsen til et møde for at diskutere den nye uddannelse. Her tilkendegav flere af de deltagende repræsentanter fra danske rederier, at de var meget positive over for initiativet.

Også Jeppe Mulvad Larsen, superintendent i Norden A/S, bakkede op om et struktureret uddannelsesforløb for skibsinspektører.

”Der findes i dag ikke nogen systematiseret uddannelse i Danmark for skibsinspektører, så langt de fleste rederier udvikler selv den efteruddannelse, de har behov for, eller de sender folk til London på Lloyd’s Maritime Academy, hvor jeg også selv har gennemført et kursusforløb. Jeg ser det som en klar fordel, hvis vi får en uddannelse i Danmark. Det vil bidrage til at sætte efteruddannelse i system og gøre det lettere for skibsinspektører at opbygge et solidt netværk inden for branchen”, sagde han.

Når modulerne i den kommende efteruddannelse for skibsinspektører skal udvikles, er det vigtigt, at uddannelsen ikke bliver for specialiseret. Der er behov for generalister – ikke specialister, var der bred enighed om i referencegruppen.

Kilde: Maskinmesterskolen København

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle