Ørsted satser på flydende havvindmøller

Ørsted har indgået en aftale med Acciona for at undersøge markedet for flydende havvindfundamenter. Acciona er en global ingeniør- og anlægsvirksomhed med fokus på vedvarende energi, og førende designer af innovative fundamentløsninger til flydende havvind.

Arkivbillede, flydende havvind.

“Målet med vores samarbejde med Acciona er at flytte flydende havvind fra innovations- til industrialiseringsstadiet”, siger Rasmus Errboe, Executive Vice President og regionsdirektør for Europa i Ørsted.

Midt i 2030'erne forventes mere end 20 procent af de nye havvindmølleparker at være på flydende fundamenter.

“Med flydende havvind kan vi levere grøn strøm, skabe energiuafhængighed og bane vejen for en netto-udledning på nul for mange flere markeder verden over”, siger Gabriel Davies, chef Ørsteds program for flydende havvind.

Et centralt element i aftalen mellem Ørsted og Acciona bliver at undersøge brugen af CO2-neutrale materialer som biocement og biobeton og andre materialer og løsninger, der understøtter Ørsteds og Accionas mål for biodiversitet og CO2-reduktion.

”At innovere, investere i forsyningskæden og reducere omkostningerne, samtidig med at vi reducerer CO2-udledningen. Det er netop det, Ørsted allerede har gjort med bundfast havvind, og vi vil gøre det igen med flydende havvind”, siger Gabriel Davies.

-mauh

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023