Ørsted neddrosler endnu et amerikansk projekt

Ørsted har besluttet at neddrosle Skipjack Wind projektet, der er under udvikling ud for Delmarva halvøen i USA. Det 966 MW store projekt består af havvindmølleparkerne Skipjack Wind 1 og 2

Beslutningen er truffet på baggrund af en grundig gennemgang af aftalerne. Den betaling for OREC-certifikater (Offshore Wind Renewable Energy Credit), der ligger til grund for aftalerne, er ikke længere kommercielt bæredygtig på grund af de aktuelle udfordrende markedsforhold, herunder inflation, høje renter og begrænsninger i forsyningskæden.

"Beslutningen bekræfter vores fokus på at udvikle værdiskabende projekter og er en mulighed for at repositionere Skipjack Wind, der ligger i et strategisk værdifuldt havbundsområde og i en delstat, der bakker stærkt op om havvind, med henblik på fremtidige aftagermuligheder", siger David Hardy, Executive Vice President og regionsdirektør for Amerika i Ørsted.

Det er Ørsteds plan at fortsætte med at udvikle projektet og indhente tilladelser, bl.a. gennem indsendelse af en opdateret anlægs- og driftsplan til den amerikanske myndighed Bureau of Ocean Energy Management.

"Vi vil finde den bedste vej fremad for Skipjack Wind og forudser adskillige muligheder, som vi vil evaluere enkeltvist, efterhånden som de dukker op. Samtidig arbejder vi videre med at nå de forskellige milepæle i udviklingen af Skipjack Wind, herunder projektets anlægs- og driftsplan”, siger David Hardy.

Udmeldingen kommer kun en dag efter at Ørsted meldte ud, at selskabet har besluttet at overtage det fulde ejerskab af havmølleparken Sunrise Wind, hvis projektet vinder i New Yorks fjerde havvindauktion.

Ørsted råder over en række værdifulde havbundsområder på USA's østkyst, som er strategisk positioneret til værdiskabelse og kan bidrage til den fortsatte udvikling af amerikansk industri.

I det nordøstlige USA forventes cirka 10 GW havvind at komme i udbud i år, og dertil kommer en række forventede udbud i de midtatlantiske stater inden for de næste et til to år.

-mauh
 

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle