Odense Havn forsvarer lovbrud

Direktøren for Lindø Port of Odense forsvarer de aktiviteter, som Trafikstyrelsen nu fastslår, var en overtrædelse af havnelovens konkurrencebestemmelser: “Vi har tolket, at vi var inden for havnelovens bestemmelser,” siger direktør Carsten Aa til Maritime Danmark.

Havnedirektør Casten Aa, Lindø Port of Odense, forsvarer havnens aktiviteter.

Det var BlueWaterShipping, der rejste sagen mod den daværende Odense Havn for gennem sit 100 pct. ejerede datterselskab Lindø Industripark, at overtræde havnelovens bestemmelser om, at en en kommunal selvstyrehavn ikke må gå ind i aktiviteter, der allerede udbydes af private aktører.

Havnen ejer bl.a. den store portalkran på Lindø, og Lindø Industripark tolkede havneloven således, at de godt måtte drive kranen med alle nødvendige medarbejdere og aktiviteter, uden at komme i karambolage med lovens paragraf 9 stk. 7, der begrænser kommunale havnes mulighed for at gå ind i aktiviteter, som private virksomheder tilbyder.

Og BlueWater kunne netop tilbyde de serviceydelser, som Linde Industripark selv udbød. BlueWater gjorde Lindø Industripark opmærksom på, at de mente, at den kommunalt ejede virksomhed overtrådte lovgivningen, men det blev afvist.

“Vi har tolket, at vi var indenfor havnelovens rammer. Og så kommer der en afgørelse fra styrelsen om, at det vurderer de ikke, at vi var,” siger Carsten Aa. Klagen fra BlueWater Shipping til Trafikstyrelsen over Lindø Industriparks aktiviteter indeholder seks punkter. Og BlueWater Shipping får medhold i dem alle.

Ifølge direktøren var bestyrelsen for Odense Havn orienteret hele vejen igennem forløbet.“Vi har helt klart vurderet, at det var lovlige aktiviteter. Ellers havde vi jo ikke udført dem, siger han. BlueWater siger, at de nu vil rejse et sagsanlæg med påstand om en erstatning på “5-10 mio. kr.” “Det forstår jeg ikke,” siger Carsten Aa, der imødeser sagsanlægget med sindsro.

“For mig at se er det her ikke alene er en sag mellem BlueWater og os, men en sag om en forældet havnelov, når vi er nede og sondre mellem så små detaljer, som det er tilfældet her,” siger Carsten Aa.

Redaktionen

Læs mere om sagen HER

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle