Nyt koncept giver mere plads til containere

Den sydkoreanske skibsbygger Hyundai Heavy Industries (HHI) har foreslået et nyt design, som kan være med til at øge antallet af containere på et skib uden at det skal være større. Konceptet blev præsenteret på SMM, verdens største maritime messe i Hamburg og kaldes Skybench.

Det patenterede koncept, kaldet "Skybench", består af en treetagers boligblok samt broen, der skræver over containerne på dækket og kan glide frem og tilbage på kinner placeret på toppen af to sidepaneler.

Designet er lavet til at blive installeret på twin - island skibe, som Tripple-E, med brobygningen foran skibets midte. Skybench giver mulighed for brug af næsten hele dækket til containere, der kan lastes under broen og ovenpå bunkertankene.

Designet til et 14.000-TEU-skib, typisk med 20 rækker containere på tværs, vil det give plads til 300 containere mere. Bruges konceptet på et 19.000-TEU – skib med 23 rækker vil det betyde plads til 450 ekstra containere ifølge Alphaliner.

Hyundai antyder at dens Skybench ville være ideelt til at kompensere for tabet af plads, som gas-drevne skibe har på grund af de store tanke som flydende naturgas (LNG) kræver, i forhold til fueltankene på et konventionelt skib.

Dog kan konceptet sagtens anvendes på fuel-frevne skibe. Hyundai hævder også, at Skybench kunne indføre et nyt overlevelsesbegreb i nødstilfælde, da den glidende bolig blok kan frigøres og vil flyde, hvis fartøjet skulle synke.

Kilde: SeaNews Turkey

Artikler

10.06.2023|Maritimedanmark.dk

Vejle Erhvervshavn vil være CO2 neutral i 2029

10.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bornholmslinjen forudser rekordbesøg på årets Folkemøde

10.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bornholmslinjen forudser rekordbesøg på årets Folkemøde

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

Copyright 2023