Nyborg Havn skal på jagt efter 100 mio. kr.

Pladsen på Nyborg Havn kan ikke følge med efterspørgslen og derfor planlægger ejeren - det fælleskommunale havneselskab ADP - en større udvidelse.

Nyborg Havn løber tør for plads inden for få år, forudser havnedirektøren.. Foto: ADP A/S

Nyborg Havn er med sin vanddybde på 11,5 meter og beliggenheden ved det stærkt befærdede Storebælt attraktiv for flere og fere virksomheder, og derfor vil pladsen i fremtiden ikke slå til. 

Havnen, der er ejet af Associated Danish Ports, som også ejer havnen i Fredericia og driver trafikhavnen i Middelfart, råder i dag over havnearealer på 150.000 kvadratmeter, hvoraf de 100.000 er lejet ud og efterspørgslen stigende - ikke mindst drevet af den grønne omstilling. 

“For kunderne gælder det om at sikre sig kapacitet, og det er ikke særligt sandsynligt, at alle kan få lige præcis det, de gerne vil have. Der er stor efterspørgsel i markedet på at sikre sig på den lange bane. Vi har længere venteliste på plads, end vi har kvadratmeter at give af, og jeg tror, vi kommer til at melde udsolgt i Nyborg i løbet af en kort årrække,” siger Rune D. Rasmussen, adm. dir. i ADP til Fyens Stiftstidende. 

Derfor har havnechefen en udvidelse på sin ønskeseddel, som han nu vil diskutere med ejerne, hvoraf Fredericia Kommune med en ejerandel på 89 pct. er den største, efterfulgt af Nyborg med 10,6 pct., mens Middelfart sidder med den sidste ligge rest på 0,4 pct. 

Rune D. Rasmussen finder det realistisk at begynde udbygningen af havnen i 2025.

-emte 

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023